Vijesti

Obilježena 26. obljetnica 101. bosanskobrodske brigade HVO

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod Središnjeg križa na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu jučer je nastavljena svečanost obilježavanja 26. obljetnice 101. bosanskobrodske brigade HVO, ranije započeta na groblju u Bosanskom Brodu gdje je služena i sveta misa za sve poginule, nestale i umrle branitelje. 

U ime Ministarstva hrvatskih branitelja vijenac je položio pomoćnik ministra Nenad Križić, a u ime Brodsko-posavske županije to su učinili župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Pero Ćosić. Vijence su položila i izaslanstva Grada Slavonskog Broda, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, roditelja i obitelji  poginulih branitelja, kao i predstavnici političkih stranaka.

Kroz 101. brigadu HVO ratni put je  prošlo je 4 955 pripadnika, poginulo ih je čak 436 dok ih je ranjeno više od 1400 . Osim bosanskog ratišta, Bosanskog Broda, Orašja, Modriče.. pripadnici 101. Bosansko- brodske brigade sudjelovali su i u akcijama diljem Hrvatske i prošli ratišta Vukovara, Požege, Velebita i Dubrovnika.

Izvor: bpz.hr

Facebook Twitter Instagram