Vijesti

Obilježena 84. obljetnica Sibinjskih žrtava, ujedno dan škole i općine Sibinj

Nikad bogatijim i raznovrsnijim petodnevnim programima obilježen je  Dan općine Sibinj. Danas je u dvorani OŠ Sibinjskih žrtava održana svečana sjednica općinskog vijeća, nakon koje su učenici izveli vrlo lijepi program ispunjen pjesmom, plesom i igrokazima. Nakon programa položeni su  vijenci na spomenik poginulim hrvatskim braniteljima ispred crkve Sv. Ivana Krstitelja, služena je sv. Misa, nakon čega su vijenci položeni i kod spomenika 'Sibinjskim žrtvama'. 

Svečanu sjednicu otvorio je predsjednik općinskog vijeća Krunoslav Eraković, koji je u emotivnom govoru istaknuo važnost očuvanja tradicije i spomena na oke koji su dali svoje živote za domovinu. Nakon Erakovića, prisutne je pozdravio ravnatelj škole Josip Šišmanović, a zatim je sve prisutnima obratio načelnik općine Josip Pavić. Podsjetio na već ostvarene projekte i najavio nove, usmjerene prvenstveno na mlade – Mislim da smo ovim petodnevnim programom obilježavanja dana općine i sibinjskih žrtava napravili veliku stvar. Želja nam je bila ovoj obljetnici dati jednu novu dimenziju, okrenuti je mladima i budućnosti. I u tom duhu su svi naši potezi, izgradnja vrtića, jednosmjenski rad u školi, ne radi se nedjeljom, sve sa ciljem da obitelji budu što više zajedno, da se posvete jedni drugima i razvijanju svih svojih potencijala.- 

Saborski zastupnik Pero Ćosić u Sibinj je došao i kao posebni izaslanik predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića i premijera Andreja Plenkovića, a župan Danijel Marušić na svečanosti je bio i kao posebni izaslanik predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. 

Valja podsjetiti da je u okviru obilježavanja Dana općine održan niz kulturnih, zabavnih i sportskih događanja, među kojima se svakako izdvajaju koncert Mate Bulića i 5. polumaraton 'Putevima sibinsjkih žrtava' na kojem se okupilo više od 500 trkača.

19.02.2019 13:02:00

Facebook Twitter Instagram