Vijesti

Obrazovanje i industrijska tranzicija u fokusu sastanka u Virovitici

 Sastanak Vlade RH sa županima i predstavnicima Udruge gradova u Republici Hrvatskoj te Hrvatske zajednice općina održan je u Virovitici. Na njemu je bilo riječi o  o Zakonu o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske,  financijskoj potpori jedinicama područne (regionalne) samouprave
za podizanje kvalitete obrazovanja kao i o industrijskoj tranziciji Hrvatske u kontekstu jačanja regionalnog gospodarstva.
 
Na današnjem sastanku premijer Andrej Plenković kazao je kako se  inflacija smanjuje, a udio javnog duga BDP-a iznosi 60,7 posto te dodao kako postoji visok stupanj povjerenja u državne financije i to na temelju ulaganja građana u državne obveznice i mogućnost da građani, po prvi puta,  ulažu i u  trezorske zapise.
 
Premijer je kazao i kako je topa zaposlenosti porasla sa 63 posto na 71 posto, a mirovine su povećane za 192 eura, dok su ovogodišnji pokazatelji u turizmu, odnosno, prihod od stranih turista koji je prešao 400 milijuna eura,  izjednačeni s onima iz rekordne 2019. godine.

20.12.2023 13:52:00

Facebook Twitter Instagram