Vijesti

Od 4. do 11. svibnja održava se Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom

Članovi AKOSI Agrama iz Zagreba s 5328 bodova na Atletskom prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom danas su u Vinkovcima postali su stari-novi državni prvaci. Drugo mjesto pripalo je AKOSI Usponu iz Velike Gorice s 3590 bodova, a treči su atletičari AKOSI Odisej iz Kutine s 3289 bodova. Na stadionu HNK Cibalije nastupilo je 87 atletičarki i atletičara iz 13 klubova koji su se nadmetali u 10 disciplina.

Organizator prvenstva bio je Hrvatski atletski savez osoba s invaliditetom, a priređivač AKOSI Vinkovci.

Izbornik hrvatske paraatletske reprezentacije Damjan Sedić istaknuo je visoku kvalitetu organizacije ovoga natjecanja i zadovoljstvo trenutnom formom reprezentativaca. Posebno je istaknuo rezultate Denija Černija koji je bacio kuglu na daljinu od 9.92 metara s kojom bi rezultatom na prošlogodišnjem svjetskom prvenstvu bio u borbi za medalju. Matija Sloup također u kugli, u kategoriji atletičara s niskim rastom, s daljinom od 9.60 metara što je njegov osobni rekord. Miroslav Vučić u kategoriji sljepih bacaća kugle bacio je kuglu na 13.39 metara. Ivan Katanušić u kategoriji atletičara s podkoljeničnom amputacijom bacio je disk iz mjesta na daljinu 50.66 metara, što je izuzetno dobar rezultat. Velimir Šandor u kategoriji F52 bacio je disk na 18.40 metara. Od mladih atletičara izbornik Damjan Sedić pohvalio je nastupe Davida Foretića slabovidnog trkaća na 100 i 200 metara, Branka Lončara sprintera u kategoriji osoba s intelektualnih teškoćama i skakaća u dalj šesnastogodišnjeg Matiju Mulardića.

Od natjecanja koje očekuje hrvatske reprezantivce izbornik Damjan Sedić istaknuo je nastupe na Croatia openu u Splitu 12 i 13 svibnja te grand prix u Parizu i Berlinu, te Europsko prvenstvo u Berlinu, krajem kolovoza ove godine.

Od 4. do 11. svibnja u južnokorejskom CheongJu održava se Svjetsko prvenstvo u streljaštvu za osobe s invaliditetom. Domaćin prvenstva ugostiti će 223 strijelca iz 46 zemalja, koji će se nadmetati u 13 disciplina. Među njima će biti i tri predstavnika Hrvatske. Sanja Soldo, Damir Bošnjak i Rudolf Petrović boriti će se za medalje u šest različitih disciplina puške i pištolja. Damir Bošnjak će gađati čak tri discipline; P1 - 10 metara zračni pištolj - muški, P3 - 25 metara pištolj, te P4 - 50 metara pištolj. Sanja Soldo će boje Hrvatske braniti u disciplini P2 - 10 metara zračni pištolj - žene, dok će Rudolf Petrović nastupiti u dvije puškarske discipline; R5 - 10 metara zračna puška ležeći i novoj paraolimpijskoj disciplini R9 - 50 metara puška ležeći.


Facebook Twitter Instagram