Vijesti

Od srijede svaki posjet liječniku- 10 kn

 Svaki odlazak u ambulantu od srijede će se naplaćivati 10 kn, za one koji nemaju dopunsko osiguranje.

Naime, odluka je to Upravnog vijeća HZZO-a zbog kojeg negoduju udruge liječnika obiteljske medicine, ali i udruge pacijenata. 

Jasna Karačić iz Udruge za promicanje prava pacijenata kazala je što točno pacijentima ova izmjena znači- Kad pacijent dolazi u ordinaciju prije je plaćao 10kuna za uputnicu i isto toliko za pregled ako nije imao dopunsko osiguranje. A sad se uvodi praksa da se deset kuna naplaćuje po svakom pojedinom zahvatu, lijeku i ostalome, što ne ide u Zakon o zdravstvenom osiguranju.

Iz Koordinacije obiteljske medicine kazali su kako nisu iznenađeni odlukom, no nisu ni zadovoljni- Kao liječnici svakako nismo zadovoljni, s obzirom da to opterećuje naše ordinacije dodatnom administracijom. Primjerice ujutro kad vadimo krv od 7 do 8 sati. U posebnoj prostoriji vadite krv, a morate u isto vrijeme gledati kome ćete naplatiti tu participaciju 10 kuna, kome nećete. Odnosno imati uz sebe i blokove, račune. Znači, baviti se i naplatom koja vas tog trena ometa u poslu.- rekla je predsjednica Koordinacije Vikica Krolo.

Facebook Twitter Instagram