Vijesti

Odličje Hrvatskog liječničkog zbora prim. dr. Josipu Samardžiću

Prije nekoliko dana svečano su uručena odličja Hrvatskoga liječničkog zbora za 2019. i 2020. godinu. Odličja Hrvatskog liječničkog zbora su priznanja struke te nagrada njihovog rada i truda u brizi za zdravlje naroda. Ove godine prestižno priznanje stiže i u Slavonski Brod, ravnatelju Opće bolnice dr. Josip Benčević, prim.dr. Josipu Samardžiću..

Odličje i plaketu Ladislav Rakovac primili su ministar zdravstva, profesor Vili Beroš, profesorica Alemka Markotić, docent Krunoslav Capak i prim. Maja Grba Bujević, te ravnatelj Opće bolnice Slavonski Brod, prim. dr. Josip Samardžić, za poseban doprinos zdravstvu i zdravstvenoj skrbi naroda u pandemijskom vremenu. 

Također za poseban doprinos u borbi protiv pandemije, odličje Povelja uručeno je dr. Zvonimiru Šostaru te  Hrvatskom epidemiološkom društvu HLZ-a i Hrvatskome društvu za infektivne bolesti HLZ-a.

Najviše odličje i medalju Začasni član Hrvatskoga liječničkog zbora dobio je akademik Željko Reiner koji je održao i prigodni govor. Začasno članstvo je najviše priznanje HLZ-a članovima čije cjelokupno djelo čini zaokruženu stručnu i znanstvenu cjelinu.

15.09.2021 18:05:30

Facebook Twitter Instagram