Vijesti

Održan prijem za članove ŠPK "Astra" Nikolinu Koporčić i Mihaela Bikčevića

 U Velikoj vijećnici Grada Slavonskog Broda danas je održan prijem za članove Športskog plesnog kluba Astra iz Slavonskog Broda, Nikolinu Koporčić i Mihaela Bikčevića koji su 9. prosinca osvojili brončanu medalju na Svjetskom kupu u akrobatskom rock 'n' roll-u u CDS kategoriji održanom u Ljubljani.

Brončana medalja u Ljubljani je vrhunac njihove dosadašnje plesne karijere, a Nikolina i Mihael ove su godine ostvarili izvanredne rezultate i na svim domaćim natjecanjima s kojih su se također vraćali s medaljama. Uz to, u travnju 2018. godine plasirali su se u polufinale Svjetskog kupa u Francuskoj gdje su osvojili 9. mjesto.

Športski plesni klub "ASTRA" osnovan je početkom 2014. godine i jedini je klub u Hrvatskoj u kojem su svi treneri aktivni natjecatelji i osvajači medalja na državnoj razini u akrobatskom rock 'n' roll-u. Od osnivanja kluba osvojeno je preko 30 medalja na međunarodnim i domaćim natjecanjima. Na Prvenstvu Hrvatske 2015. godine osvojili su čak tri medalje iako su najmlađi član Hrvatskog rock'n'roll saveza, a predsjednica i trenerica kluba Katica Stjepanović proglašena je najboljom trenericom 2014. godine u Slavonskom Brodu. Zamjenici gradonačelnika Tea Tomas i Hrvoje Andrić čestitali su mladim brodskim sportašima na ovom velikom rezultatu te im poželjeli puno uspjeha i u budućim natjecanjima.

17.12.2018 14:42:58

Facebook Twitter Instagram