Vijesti

Održan susret učeničkih zadruga brodske i požeške županije u Poljoprivrednoj školi

Jučer su se u Srednjoj školi Matija Antun Reljković okupili učenici 17 zadruga s područja  Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije. Cilj je bio razmijeniti znanje i iskustva kroz organizirane radionice i okrugli stol.  Goste je pozdravila ravnateljica škole Maja Tomić, a škoslku zadrugu 'Tkanica' predstavila je učenica Dorotea Mioč.

 

Radmila Divić Posavac, voditeljica podružnice Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva Brodsko-posavske županije je naglasila da Hrvatska udruga učeničkog zadrugarstva potiče ovakvu međužupanijsku suradnju - Kroz zajednička druženja bolje se uči, razmjenjuju se iskustva i dobivaju nove ideje. Zadrugarstvo je ujedno i platforma poduzetništvu u sustavu obrazovanja. Tu se učenici uče prvim koracima poduzetništva, proizvode, određuju cijenu, prodaju na tržištu, raspodjeljuju dohodak. Učeničke zadruge su inkubatori za škole za život, jer trebamo buduće obrtnike, poduzetnike i privrednike.-

 

Tijekom obilaska škole  učenici su posjetili praktikum za sok, kemijski laboratorij, klima komore za mikro razmnožavanje, veterinarski praktikum, školsku ekonomiju, šumarski praktikum i školski vrt.

Facebook Twitter Instagram

Foto galerija