Vijesti

Održana Završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade DVD Sesvete

Održana je završna konferencija projekta Energetska obnova zgrade DVD Sesvete. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.'
 
 
 
Vrijednost projekta je nešto više od 450 000,00 kn, a od toga je EU sufinancirala oko 300 000,00 kn što dovoljno govori o važnosti EU projekata. Ovo je deveta, ujedno i zadnja energetska obnova kojom šaljemo poruku o ravnomjernom razvoju grada Pleternice. Vatrogasci su jedna od skupina koje uvijek rade i koje su nesebično na raspolaganju nama u najtežim situacijama, stoga me posebno veseli što smo u DVD Sesvete, zaključio je Domagoj Katić, zamjenik gradonačelnice grada Pleternice. 
Projekt energetske obnove tako je uspješno završen čime je naselje Sesvete dobilo prostor u kojemu članovi DVD ali i svi mještani imaju mogućnost organizirati razne događaje, druženja i radionice u kvalitetnom i moderno uređenom prostoru, ugodnom i sigurnom za boravak, a povrh toga i energetski učinkovitom po pitanju potrošnje energije i emisiji CO2, direktorica Poduzetničkog centra Pleternica Barbara Rudež. Ona je ujedno i predstavila projekt i aktivnosti koje su u sklopu njega provedene.
U sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora  (KK.04.2.1.04.) prijavljena je i odobrena energetska obnova 9 zgrada javnog sektora sa područja Grada Pleternice. Vrijednost svih 9 projekata iznosi 5.069.504,09 kn od čega EU sufinanciranje iznosi 3.105.681,43 kn. Povedba svih mjera energetske obnove izravno će doprinijeti smanjenju potrošnje energije u zgradama te oslobađanju sredstava za kvalitetniji sustav društvenog djelovanja. Korisnici zgrada dobit će ugodnije mjesto za boravak, a istovremeno će porasti svijest o važnosti korištenja mjera energetske učinkovitosti, racionalnijem gospodarenju energijom te smanjenju emisije CO2 u okoliš. 9 zgrada javnog sektora na području Grada Pleternice obuhvaćaju:
  • Društveni dom Blacko
  • ŠRC Kuzmica
  • Centar hrvatskih branitelja, Pleternica
  • ŠRC Buk
  • Društveni dom Zarilac
  • Društveni dom Bilice
  • DVD Sesvete
  • DVD Sulkovci
  • DVD Buk

 Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, Operativni program 'Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.'
 

 

 

28.07.2021 14:14:00

Facebook Twitter Instagram