Vijesti

Održana završna konferencija projekta 'Zaposli se, osnaži se' u Bukovlju

 U Općini Bukovlje danas je održana završna konferencija projekta 'Zaposli se, osnaži se' koji je trajao od siječnja 2018. do ovog svibnja, a vrijednost mu je 1 927 678 kn i 24 lp.

Cilj ovog projekta je omogućiti posao teško zapošljivim skupinama žena koje bi pomgala u kućanstvu starijim članovima lokalne zajednice koji žive sami i trebaju pomoć, ali najčešće ljudsko društvo.

Tako je od predviđenih 10 žena, zaposleno 11, a povećao se i broj korisnika na 60. Žene su u sklopu projekta završile i edukacije za cvjećarke, dadilje, a jedna i vozački ispit, no sve se slažu da im nedostaje rad na ovom projektu jer su se svojim korisnicima trudile izaći maksimalno u susret.

Zadovoljni su i voditeljica projekta Martina Stepić te načelnik Davor Petrik, zajedno sa Lidijom Vukojević iz udruge Eko-Brezna koja je bila partner na ovom projektu, stoga su najavili već i drugi krug, a za nastavak navijaju i žene, ali i korisnici poput Ruže Ivanišević i Josipa Alkovića koji su istaknuli da žive u selima koja nemaju ni trgovinu, a obitelj im živi daleko.

Bez svojih žena, osjećaju se usamljeno i ističu da im nedostaju. 

19.05.2020 13:59:37

Facebook Twitter Instagram