Vijesti

Održana Znanstvena tribina povodom Dana slavonskobrodskog Sveučilišta

Ovaj petak obilježava se Dan Sveučilišta u Slavonskom Brodu, povodom kojeg su kroz cijeli tjedan organizirane razne aktivnosti. Nakon jučerašnjeg Gospodarskog foruma, danas je u zgradi Sveučilišta održana Znanstvena tribina s brojnim predavanjima aktivnih, ali i umirovljenih profesora. 

Jedan od njih je i prof. dr. sc. Niko Majdandžić, dopisni član HATZ-a (Akademije tehničkih znanosti Hrvatske), koji je održao predavanje pod nazivom IT - jučer danas sutra, na kojem je pričao o informatici kao jednoj od najbrže rastućih industrija u svijetu te o tome što je ona predstavljala nekad, a što predstavlja danas. 
 
Upravo zbog toga, zanimanje mladih za IT sektor u stalnom je porastu, a prorektor za znanost i opće poslovanje brodskog Sveučilišta prof. dr. sc. Antun Stoić, najavio je kako se aktivno radi na tome da se informatika približi i brodskim studentima:
 
- U planu je otvaranje novih studijskih programa u tom području. Mi se pripremamo za to. Da bi dobili novi studijski program, trebamo imati dovoljan broj zaposlenih nastavnika i materijalne uvjete za to, a to su oprema, prostor, laboratorij i sve što ide uz to. Dakle, mi se sada pripremamo, pišemo novi studijski program i biramo nastavnike koji će sutra biti predavači na tom novom studijskom programu.
 
Godinu dana prošlo je od osnutka brodskog Sveučilišta, a prorektor Stoić istaknuo je i kako se ono danas može pohvaliti s dvije nove dopusnice za obavljanje znanstvene djelatnosti:
21.09.2021 14:00:00

Facebook Twitter Instagram