Vijesti

Održano Kolo na Bartolovo, uskoro novi društveni dom u Kupini

 Kolo na Bartolovo, manifestacija u općini Velika Kopanica, već godinama ima svoju vjernu publiku pa se tako ne treba ni dodatno oglašavati, kazao je Blaž Šokčević, predsjednik KUD-a Kupina, koji je dodao da je organizacija u pandemijskim uvjetima poseban izazov.

KUD Kupina ima i dosta mladih članova, dodao je Šokčević i zahvalio se svima koji su se uključili u organizaciju- njihovu radu sigurno će pomoći i novi društveni dom koji se trenutno gradi, nakon 70 godina. Prva faza izgradnje je pri kraju, a dom će moći primiti dvjestotinjak osoba, što puno znači lokalnoj zajednici, KUD-u i udrugama, a Blaž Šokčević izrazio je uvjerenje da će iduće Kolo na Bartolovo moći organizirati upravo ondje.

Načelnik Ivan Meteš kazao je da će novi dom iduće godine svakako biti u funkciji, a što se tiče manifestacija- posebno veseli da se ovoga ljeta održavaju baš kao i prije pandemije, samo pod epidemiološkim mjerama. Načelnik je ovom prilikom najavio i skorašnju Ižimaču u Beravcima, druge nedjelje u rujnu te se zahvalio svim kulturno-umjetničkim društvima s područja općine koja održavaju tradiciju i ne puštaju da padne u zaborav.

25.08.2021 07:55:00

Facebook Twitter Instagram