Vijesti

Održava se sastanak Vlade RH s hrvatskim županima u Rijeci

 Župan Danijel Marušić u ime Brodsko-posavske županije nazoči 5. sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova, Udruge općina te predsjednikom Odbora za lokalnu (regionalnu) samoupravu u Hrvatskome saboru koji se održava u Rijeci, a kojim predsjedava premijer Andrej Plenković

Na sastanku u Rijeci razgovara se o promjenama Zakona o sustavu državne uprave, razvojnim sporazumima i Fondu za sufinanciranje EU projekata na regionalnoj razini, upravljanju državnom imovinom te uspostavi sustava gospodarenja otpadom u upravljanju vodnim resursima.

Prvi sastanak u ovome formatu održan je u Zagrebu, 19. prosinca 2016. godine, radi uspostave načela partnerstva u komunikaciji sa svim hrvatskim županijama, gradovima i općinama. Dogovorena je praksa redovitog usklađivanja višerazinskog upravljanja Hrvatskom, radi njezinoga ravnomjernog regionalnog razvoja. Osim u Zagrebu, dosad su sastanci u ovome formatu održani u Požegi, Šibeniku i Varaždinu.

Nakon sastanka, u 15.00 sati, predviđeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Ministarstvu uprave za projekt Optimizacije sustava lokalne i područne (regionalne) samouprave, a potpisat će ga ministar uprave Lovro Kuščević, ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić te ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar.

Valja istaknuti da se uoči sastanka, u 11.00 sati, predsjednik Vlade sastao s gradonačelnikom Grada Rijeke Vojkom Obersnelom , nakon čega su, u 11.30 sati, ministrica kulture Nina Obuljen–Koržinek, ministar turizma Gari Cappelli i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel potpisali ugovor u vezi projekta Europska prijestolnica kulture – Rijeka 2020

11.12.2018 16:14:00

Facebook Twitter Instagram