Vijesti

OLIMPIK I TREĆU GODINU U NIZU NAJBOLJI KLUB U HRVATSKOJ

 Završeno je još jedno prvenstvo Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama.


Na zagrebačkom jezeru Jarun je nastupilo 14 klubova sa više od 200 natjecatelja koji su se natjecali u ukupno 60 finalnih utrka na dionicama od 200m, 500m, 1000m i 5km.

Kajak kanu klub Olimpik je i treću godinu u nizu obranio naslove prvaka Hrvatske u kategorijama kadeta, juniora i seniora.

Koliko je Olimpik bio dominantan govori i činjenica da su u čak 29 utrka ostvarili pobjede što je gotovo polovica utrka iz cjelokupnog programa!

Kratki osvrt po kategorijama:

Kadeti Olimpika su na krilima sjajnih Leona Matičevića, Luke Lipovca, Antonele Orkić i Katje Vukoje doveslali do naslova prvaka države. Gore spomenuti su pobjedili u čak 11 od ukupno 13 disciplina u kategoriji kadeta. Veliki doprinos u osvajanju titule sa osvojenim medaljama i osvojenim bodovima su dali još: Antonio Pavlešin, Noa Marić, David Orkić, Fran Holjevac, Mihael Pavlešin, Leon Katinić, Marija Velikanović, Karla Buhač, Lana Katinić, Barbara Galetović, Elena Marić, Nina Knežević.

Poredak prve tri ekipe:
1. Olimpik
2. Oriolik
3. Marsonia

Tako su sva tri pehara završila u Brodsko-posavskoj županiji.

Juniori Olimpika su na krilima sjajnih sestara Pavlešin obranili prošlogodišnji naslov! Zanimljivo da je najmlađa Leona Pavlešin sa svega 15 godina pobjedila u svim disciplinama i tako postala šesterostruka prvakinja države! Veliki doprinos sa osvojenim medaljama i osvojenim bodovima za klub dali su odlični kajakaši: Denis Folvarek, Mihael Galetović, Mihael Veočić, Noa Jukić i Marin Jelinić te kajakašica Andrea Heđeš.

Poredak prve tri ekipe:
1. Olimpik
2. Marsonia
3. Hrvatska Kostajnica

Seniori su iako oslabljeni za Antuna Novakovića, najboljeg kajakaša u Hrvatskoj uspjeli obraniti prošlogodišnji naslov. Prvo ime kluba, ali i prvenstva je bio naš Marko Lipovac koji je na ovom prvenstvu veslao u sjajnoj formi i pobjede nosio u čak 7 disciplina! Osim Marka sjajni su bili Marin Lipovac i Mario Ivić te su svi zajedno uspjeli nadomjestiti Antunov izostanak. Nataly Pavlešin iako juniorka je svojim pobjedama također znatno utjecala na obranu naslova. Veliki doprinos osvajanjem medalja i bodova za klub dali su još: Denis Folvarek, Dunja Lipovac, Andrea Heđeš, Manda Orkić, Antonio Martić, Vedran Božić.

Poredak prve tri ekipe:
1. Olimpik
2. Matija Ljubek Zagreb
3. Belišće
 
03.09.2018 17:06:53

Facebook Twitter Instagram