Vijesti

OLIMPIK TROSTRUKI PRVAK REPUBLIKE HRVATSKE ČETVRTU GODINU U NIZU!

 Završeno je još jedno prvenstvo Republike Hrvatske u kajaku i kanuu na mirnim vodama. Kajak kanu klub Olimpik je i četvrtu godinu u nizu osvojio naslove prvaka u kadetima, juniorima i seniorima te tako postao trostruki prvak Hrvatske! 

Ukupno su u programu veslane 104 utrke, a od čega ih je 64 bilo finalnih. Olimpikovci su pobjede ostvarili u 36 što je više od pola! 
Cijela ekipa je odradila lavovski posao, od logistke predvođene našom predsjednicom gđom. Vlastom Novaković pa sve do onih najmanjih sportaša koji su se natjecali u kategoriji kadeta. 
Možemo samo citirati riječi našeg najboljeg kajakaša Antuna Novakovića: "nemojte se uspoređivati s nama, uzmite nas za primjer...". Uistinu naš klub tako i funkcionira, ima glavu i rep i svatko uspješno odrađuje svoj dio posla.

Nastupilo je 14 najboljih hrvatskih klubova sa 200 sportaša, a evo i rezultata:

KADETI - EKIPNO
1. mjesto KKK Olimpik
2. mjesto KKK Mračaj
3. mjesto KKK Oriolik

JUNIORI - EKIPNO
1. mjesto KKK Olimpik
2. mjesto KKK Oriolik
3. mjesto KKK Marsonia

SENIORI - EKIPNO
1. mjesto KKK Olimpik
2. mjesto KKK Matija Ljubek
3. mjesto KKK Marsonia

Pojedinačno najuspješniji sportaši prvenstva po kategorijama:

Kadeti - kajak: Luka Lipovac - Olimpik
Kadeti - kanu: Bruno Mesić - Belišće
Kadetkinje - kajak: Antonela Orkić - Olimpik

Juniori - kajak: Josip Lenac - Matija Ljubek
Juniori - kanu: Darko Erceg - Marsonia
Juniorke - kajak: Leona Pavlešin - Olimpik
Juniorke - kanu: Ana Funtak - Belišće

Seniori - kajak: Antun Novaković - Olimpim
Seniori - kanu: Bruno Kumpez - Matija Ljubek
Seniorke - kajak: Anamaria Govorčinović - Matija Ljubek
Seniorke - kanu: Vanesa Tot - Marsonia

Pravo na kategorije "vrhunski sportaš", a koje dodjeljuje Hrvatski olimpijski odbor je ostvarilo čak 8 naših sportaša što je za jedno više nego godinu ranije. To su: Antun Novaković, Marko Lipovac, Marin Lipovac, Mario Ivić, Denis Folvarek, David Aračić, Dunja Lipovac i Anamarija Novaković.

Na kraju navodimo imena svih Olimpikovaca koji su sudjelovali u osvajanju/obrani naslova prvaka Hrvatske (uključujuči i logistiku): Patrik Brekalo, Mihael Pavlešin, David Orkić, Leon Katinić, Luka Lipovac, Noa Marić, Antonio Pavlešin, Fran Holjevac, Antonela Orkić, Elena Marić, Nina Knežević, Lana Katinić, David Aračić, Mihael Galetović, Mihael Veočić, Denis Folvarek, Mihovil Janković, Mateo Cvijanović, Leona Pavlešin, Katja Vukoje, Marija Velikanović, Karla Buhač, Andrea Heđeš, Antun Novaković, Mario Ivić, Marin Lipovac, Miroslav Lipovac, Marko Lipovac, Dunja Lipovac, Anamarija Novaković, Manda Orkić, Ivona Knežević, Vedrana Čabraja, Vlasta Novaković, Dubravko Novaković, Zlatko Stanić, Aspazija Banjan i Vedran Božić.
22.07.2019 14:17:10

Facebook Twitter Instagram