Vijesti

Općina Nova Kapela: Demografske mjere i ravnomjeran razvoj naselja

Dan je općine Nova Kapela, koja taj dan slavi na blagdan zaštitnice mjesta - svete Klare. Ovogodišnji dan općine u znaku je nedavnog početka novog, četverogodišnjeg mandata načelnika Ivana Šmita, na čemu se zahvalio mještanima koji su mu ukazali povjerenje u nastavku vođenja općine.

U izjavi medijima naveo je da rade na ukupno osam projekata te na demografskim mjerama pomoći mladim obiteljima za gradnju ili kupnju obiteljske kuće. Tako su potpisali ugovore s 44 obitelji u dvije i pol godine te je isplaćeno od 30 000 do 50 000 kn za ovu svrhu. To je primarno na čemu rade u ovoj općini, a načelnik ističe da im je važan ravnomjeran razvoj svih 12 naselja općine Nova Kapela. 

Pritom je zahvalio županiji i Vladi koje su raspisale niz mjera za veće financijeke mogućnosti same općine. 

U nastavku je istaknuo kako rade na desetak projektnih dokumentacija, te potiču rad udruga, škola, vrtića, vjerski, kulturni i sportski život.

Posebno je zahvalio liječnicima obiteljske medicine i medicinskim sestrama jer je Nova Kapela među pet najprocijepljenijih općina Brodsko posavske županije. 

Sam dan općine protokolarno je obilježen vijencima pored spomenika u središtu mjesta, svetom misom, i svečanim zasjedanjem Općinskog vijeća. 

 

 

12.08.2021 14:39:00

Facebook Twitter Instagram