Vijesti

OPĆINA SIBINJ DANAS JE NAJVEĆE GRADILIŠTE U ŽUPANIJI

Dan općine obilježila je općina Sibinj, ujedno 85. obljetnicu Sibinjskih žrtava, te dan tamošnje škole koja nosi naziv po sibinjskim žrtavama. Svečanost obilježavanja počela je polaganjem vijenaca kod spomen obilježja Sibinjskim žrtvama, a potom i kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima ispred Crkve SV. Ivana Krstitelja u Sibinju. Vijence su u ime Općine Sibinj položili načelnik Josip Pavić i predsjednik Općinskog vijeća Krunoslav Eraković, predstavnici grada Slavonskog Broda, udruga proizišlih iz Domovinskog rata, policijske uprave Brodsko-posavske, predstavnici političkih stranaka i brojni drugi.

U svojstvu izaslanika predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade Republike Hrvatske vijence je položio župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić. Po završetku svečanosti polaganja vijenaca, služena je sveta misa u Crkvi sv. Ivana Krstitelja, a nakon toga u dvorani  Osnovne škole „Sibinjskih žrtava" održan je prigodni program uz Dan općine i Dan škole. U svome obraćanju brojnim uzvanicima i gostima načelnik Pavić podsjetio je na sve do sada učinjeno u ovoj općini, zahvalivši pri tom Brodsko-posavskoj županiji i drugim institucijama koje su pratile i pomagale ostvarivanju projekata. 

Podsjetimo kako se obljetnica sibinjskih žrtava obilježava u znak sjećanja na događaj koji se odigrao upravo u Sibinju prije 85 godina kada su od strane hrvatskoj nesklonog režima Kraljevine Jugoslavije mučki ubijeni hrvatski seljaci, što je ujedno i jedan od simbola buđenja domoljubne svijesti,ne samo stanovnika Sibinja,nego cijelog hrvatskog naroda. Nažalost, mnogo godina poslije, hrvatski narod proživjet će istu sudbinu, no ovaj puta svoju će slobodu i neovisnost izvojevati zauvijek. 

Facebook Twitter Instagram