Vijesti

Organizatori izvijestili o pripremama za EP u kajak kanu maratonu

ovoga tjedna sastao se Organizacijski odbor velike sportske priredbe koja će se iduće godine održati u Slavonskom Brodu. 

Naime, prije dvije godine Gradu Slavonskom Brodu pripalo je domaćinstvo Europskog prvenstva u kajak-kanu u disciplini maraton. Ovaj iznimno važan sportski događaj za Grad Slavonski Brod, ali i  cjelokupni hrvatski sport, održat će se 2023. godine.

Detalje organizacije predstojećeg natjecanja predstavio je Brođanin Marko Lipovac, istaknuti hrvatski kajakaš te jedan od glavnih inicijatora projekta domaćinstva ovog uglednog sportskog natjecanja. Kajak je najtrofejniji sport u Slavonskom Brodu, a tradicija kajakaštva u našem gradu duga je više od pola stoljeća. Posebno veseli da je ovo jedno veliko priznanje našim kajakašima koji su se godinama borili i trudili i koji su pokazali da su najjači u Hrvatskoj, rečeno je na skupu. 

Grad Slavonski Brod odlukom o domaćinstvu Eura, našao se u društvu europskih gradova poput Budimpešte, Moskve te danskog Silkeborga u kojemu će se održati ove godine. 

Europsko prvenstvo u kajaku okupi čak 30 europskih država s oko 500 sportaša, a samo natjecanje traje 7 dana, dok je za sve države svijeta osiguran i prijenos uživo. Domaćinstvom ovog međunarodnog natjecanja Grad Slavonski Brod dobit će neprocjenjivu promociju te će dodatno osnažiti reputaciju jednog od najuspješnijih hrvatskih gradova u kajakaštvu.

 

foto; https://www.purplepaddler.com/

13.05.2022 17:36:47

Facebook Twitter Instagram