Vijesti

OŠ Vjekoslav Klaić dobila novi namještaj

Lijepe vijesti danas dolaze iz Garčina, točnije osnovne škole Vjekoslav Klaić koja je dobila novi namještaj, i to izrađen rukama brodskih učenika, stolara iz Obrtničke škole.

Učenici 2. d razreda tako su u Garčin jutros donijeli nove ormare, ispričala je ravnateljica Obrtničke škole Anita Holub koja je istaknula kako je ovo i dobra promocija obrtničkih zanimanja- Ništa me više ne raduje nego kad oni pokažu što su naučili, koliko su vješti i vrijedni, i koliko su spremni pomoći.

Na praktičnoj nastavi učenici su sudjelovali na ovom humanitarnom projektu jer je, naime, sav potreban materijal donirala Brodsko-posavska županija, kazala je pročelnica odjela za obrazovanje Anica Vukašinović-Doista nema boljeg načina za promociju obrtničkih zanimanja, tim više što smo ove godine prilikom planiranja strukture upisa u prve razrede srednje škole, osluhnuli i prihvatili sve one poruke koje nam šalje gospodarstvo. Upis učenika tako je ove godine usmjeren ka stvarnim potrebama gospodarstva i tržišta rada, a upravo zato ovih su se danas na radnom aktivu sastali ravnatelji sa predstavnicima županije.

 

Facebook Twitter Instagram