Vijesti

Osijek domaćin 3. nacionalne poljoprivredne konferencije "Slavonika"

U organizaciji Ministarstva poljoprivrede, u utorak, 6. ožujka, održat će se 3. nacionalna poljoprivredna konferencija. Konferencija, koju će otvoriti ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, bit će održana na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, a ovogodišnji je moto „Inspiriramo poljoprivredu“.  

Ciljevi su donošenje zaključaka i rješenja koja će pomoći hrvatskim poljoprivrednicima u jačanju i razvijanju poljoprivrednog sektora kao ključnog čimbenika u razvoju hrvatskog gospodarstva.

Između ostalog, na konferenciji će biti riječi o inspirativnim primjerima mladih poljoprivrednika te pozitivnim mjerama poljoprivredne politike. Svi će sudionici također moći sudjelovati na različitim zanimljivim radionicama, poput radionice na temu brendiranja hrvatskih poljoprivrednih proizvoda. 

Podsjetimo, „Slavonika“ je jedina nacionalna poljoprivredna konferencija koja  povezuje sve dobne i stručne skupine u poljoprivrednom lancu.  Stoga će neki od sudionika biti i predstavnici ministarstava, poljoprivrednih agencija, zavoda, predstavnici udruga, poljoprivrednici i predstavnici OPG-ova, akademska zajednica, studenti poljoprivrednih studija, učenici poljoprivrednih srednjih škola, županijski i gradski odjeli za poljoprivredu i mediji.

Izvor: hrvzz.hr

Facebook Twitter Instagram