Vijesti

Osijek se priprema za susret na Šubićevcu

 Bijelo-plave u nedjelju očekuje gostovanje na Šubićevcu. Na put se kreće u subotu ujutro, a jasno je da će Šibenik biti vrlo ozbiljan protivnik koji je do sada mnoge namučio, ali i pobijedio u borbi za bodove.

Momčad nam je u dobrom stanju, svi igrači na raspolaganju, osim onih koji su već duže vrijeme ozlijeđeni. Rekao bih da putujemo u vrlo dobrom ozračju i nadamo se najboljem ishodu. Dečki su raspoloženi, vrlo su angažirani na treninzima i svi žele igrati što je jako dobro jer je i velika konkurencija unutar momčadi. Nadam se da ćemo biti bolji od domaćina i osvojiti sva tri boda, uvodno je istaknuo Nenad Bjelica na konferenciji za novinare u Gradskom vrtu

Hoće li se nešto bitnije mijenjati u odnosu na prethodne utakmice, kada je riječ i o sustavu i o sastavu s kojim će Osječani krenuti u novu bitku za bodove?

U dobrim sam odnosima s kolegom Rendulićem, no ne moram mu sve otkrivati uoči utakmice. Jako mi je drago što Kruno ostvaruje zapažene rezultate. Ima svoj put, nije odmah ušao u prevelike „cipele“, kroči njime marljivo i strpljivo. Dakle, prolazi sve razine koje su nužne da bi postao veliki trener. To mu i želim, budući da je izuzetno sistematičan i korektan. Što se nas tiče, pokazali smo u zadnjim utakmicama da možemo i prije i tijekom susreta nešto mijenjati u našoj igri. To znači da smo sposobni u kratkom roku se prilagoditi na nešto drugo. Šibenčani su jako dobro organizirani, vrlo agresivni, a vidjet ćemo i kakvi će biti uvjeti za igru. Možda ćemo se morati malo prilagoditi terenu, mogućem vjetru koji tamo često puše i sličnim stvarima. I to je jedan od razloga što do nedjelje neću ni odlučiti kojih 11 će istrčati od prve minute.

U šibenskim redovima posebno se ističe napadački trojac AmpemSahiti i Jurić na koje će, dakako, trebati posebno pripaziti.

Sva trojica su sjajni, vjerojatno će jako brzo doći još na višu razinu jer to po svojoj kvaliteti zaslužuju. Morat ćemo biti fokusirani, agresivni i pravovremeni da ih zaustavimo jer su velika opasnost. Vjerujem u svoje dečke, da će biti koncentrirani i da ćemo ih uspjeti zaustaviti.

U posljednja dva nastupa Osijek ima remi i poraz, no nije to ništa poremetilo među Bijelo-plavima:

Imali smo jako dobrih stvari i određenih slabosti. U prvom poluvremenu u Varaždinu, kao i s Goricom u istom razdoblju susreta, nedostajalo je ideja i kreativnosti, možda dijelom i agresivnosti, ali smo i pokazali puno karaktera, volje i želje da se rezultat preokrene. Očituje se i to naše zajedništvo, no nekada ste sputani zbog ovog ili onog razloga. Noge ponekad mogu biti teške, uostalom, pritisak je sada puno veći nego li je bio prije dva-tri mjeseca. Pokušavamo napraviti to da ekipa uživa u svakoj utakmici, ali se osjećaju pritisci izvana, sa svih strana, što može dijelom utjecati na igrače, obrazložio je Bjelica.

„Igram sa svojom ekipom“

Završno pitanje iz novinarskih redovima odnosilo se na trenerov komentar da je, kako ističu pojedini komentatori, „nepotrebno nervozan“ tijekom utakmica…

Na 84 utakmice u HNL-u samo sam jednom isključen i to kao trener Dinama kada smo igrali u Osijeku. Igram uz travnjak zajedno sa svojim dečkima, želim pobijediti uvijek i pod svaku cijenu, stoga nekada idem do limita kojega ponekad nesvjesno i prijeđem. Ta moja emocija i temperament su me doveli tu gdje jesam. Da sam stajao na liniji kao kofer vjerojatno puno toga ne bih napravio. Pošteno se odnosim prema poslu, pokušavam dati svoj maksimum koji tražim i od svojih igrača. Tko me može prihvatiti takvog ok, tko ne… Neću se ni zbog koga mijenjati. I to mi govori da sam s Osijekom uspješan jer da smo peti, šesti nitko nas ne bi ni spomenuo. Ovako se borimo maksimalno što možemo i to pošteno. I tako će biti do kraja, pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti.

Cijelu press konferenciju pogledajte ovdje.

12.03.2021 17:12:00

Facebook Twitter Instagram