Vijesti

Osnovci Slavonskog Broda podržali F4 juniorske ABA Lige:

 Više od 100 radova stiglo je na likovni natječaj “Volim košarku” koji je organizirala Osnovna škola “Hugo Badalić” iz Slavonskog Broda u susret juniorskom Final Four natjecanju ABA Lige. Učenici su imali pune ruke posla, točnije bojica, flomastera i tempera i na kreativan način pokazali što za njih predstavlja košarka i zašto vole ovaj sport. 

Na natječaju sudjelovali su učenici od prvog do osmog razreda, a najviše radova stiglo je od najmlađih đaka, što se i očekivalo.

 “Kada je ravnateljica Irena Čugura Ćerić došla kod nas s ovom idejom, bili smo oduševljeni. Djeca su bila vrlo kreativna i na svoj način pokazala kako doživljavaju igru i košarku kroz crteže najdražih igrača i klubova. Sve ovo ih je jako zabavilo, što je bio i glavni cilj cijelog natjecanja. Izuzetno ih raduje što će baš Slavonski Brod ugostiti košarkaške klubove iz zemlje, ali i regije, ovog vikenda, pogotovo zato što će najbolji radovi biti izloženi u sportskoj dvorani Vijuš”, rekla je Ivana Kozmar, nastavnica likovnog u Osnovnoj školi “Hugo Badalić”. 

Curice i dečki imali su slobodu sami izabrati tehniku slikanja, i dok su se na jednom crtežu razlijevale vodene boje, na drugom su u stripu djevojčice sa tribina bodrile svoje prijatelje kako bi pobijedili gostujuću momčad. Malo stariji oslikavali su svoje omiljene NBA košarkaše, a najsmjeliji perom i tušem crtali reprezentaciju i maštali o prvom mjestu na nekom od budućih prvenstava. 

“Naša škola uvijek ima različite aktivnosti, ali meni je ova bila najljepša od svih. Često s bratom igram košarku ispred zgrade, pa sam to i naslikao na svom crtežu. Do sada nisam trenirao košarku, ali sam već rekao roditeljima da me učlane u klub. Za vikend ću navijati za KK Cibonu zbog našeg Brođanina Sandra Rašića”, kaže Leon, učenik OŠ “Hugo Badalić”, koji zajedno s velikim brojem prijatelja dolazi u “Vijuš” za vikend.

 Finalni dvoboji Final Four natjecanja juniorske ABA Lige na programu su 6. i 7. travnja. U subotu, u 12:30h, u dvorani Vijuš susrest će se KK Crvena Zvezda iz Beograda i KK Igokea iz Aleksandrovca, a odmah nakon njih od 15h na terenu će snage odmjeriti domaći igrači košarkaških klubova Cedevite i Cibone. U nedjelju su na programu utakmice za treće mjesto (12.30) i finale (15.00). 

Važna napomena za sve posjetitelje: ulaz je besplatan, i to samo uz ulaznice koje se mogu dobiti na blagajni dvorane “Vijuš” prije utakmica u subotu, tako da svi koji žele biti dio ovog spektakla trebali bi doći malo ranije i osigurati na vrijeme svoju kartu za Final Four.

04.04.2019 13:29:37

Facebook Twitter Instagram