Vijesti

Otrovno pero uskoro u novom ruhu

 Najbolji školski časopis u Hrvatskoj, Otrovno pero, uskoro će doživjeti svoje prvo web izdanje.

Tako je najavljeno na sinoćnjem predstavljanju časopisa u sklopu bogatog programa povodom 100. rođendana Gimnazije Matija Mesić. U prepunoj dvorani Gradske knjižnice okupili su se učenici i profesori kako bi pogledali film o nastajanju časopisu i upoznali učenike koji ga vrijedno rade.

Njihova mentorica Andrijana Nemet Kosijer istaknula je kako je to 'ljepši dio posla. Jer su gimnazijalci takvi da si im stvarno mentor. Ja njih malo korigiram, dam upute, ali oni su stvarno nositelji ovog posla'.

Urednica časopisa Nikolina Vidaković kazala je kako desetak učenika radi na časopisu, te kako se sastaju vikendima jer su mnogi od njih putnici, no kako vole svoj časopis i jednog bi se dana voljela baviti novinarstvom.

Ravnatelj Zlatko Markovinović, osim ponosa časopisom, istaknuo je kako će i bivši profesor latinskog Martin Prcela predstaviti svoju zbirku latinskih izreka koje je izdao u suradnji sa gimnazijom- Njegova škola njegova gimnazija. On je to što je skupljao cijeli život uobličio u knjigu i poklonio školi, svi učenici i nastavnici su dobili svoj primjerak jer, kako on kaže, vrijedi cijeli život jer- za svaku životnu priliku postoji izreka. A kažu ljudi ako nemaš što pametno reći, reci latinsku izreku i djelovat ćeš pametnije. 

Facebook Twitter Instagram