Vijesti

Otvaranje pogleda treći put u brodskom Muzeju!

Muzej Brodskog Posavlja ponovno priprema edukativni i izložbeni program 'Otvaranje pogleda', treći put zaredom.

Projekt ''Otvaranje pogleda'' zamišljen je kao suradnja Brodsko-posavskog muzeja sa mladim Brođanima koji trenutno pohađaju studij povijesti umjetnosti ili likovnu akademiju. Ideja je nastala iz želje za poticanjem kulturne osvještenosti građana počevši od onih kojima je likovna umjetnost zajednički interes.

Muzej Brodskog posavlja poslužio bi kao platforma preko koje se povezuju mladi umjetnici, budući kritičari i kustosi, te postao mjesto izmjene informacija i iskustava koja bi zasigurno rezultirala promjenom kulturne klime samog grada. Uloga studenata u projektu je kreiranje vlastitog kulturnog programa koji uključuje grupno izlaganje studenata akademija u prostorima muzeja koji raspolaže s dvije prostorije i atrijem. Izložba će biti popraćena predavanjima studenata povijesti umjetnosti, a teme bi bile općenite i prilagođene publici. Također su u planu i likovne radionice za djecu te mlade koji razmišljaju o upisu likovne akademije, pa bi tako omogućili informacije i iskustvo iz prve ruke onima koji žele postati dio kulturnog kruga kojeg se nastoji formirati upravo kroz ovaj projekt. Moguća je i suradnja s studentima glazbenih akademija koji bi upotpunili program večernjim koncertima, te se na taj način također otvara prostor za suradnju mladih glazbenih akademika sa brodskim profesorima i glazbenicima.
Ovaj projekt u prvom bi redu poslužio kao praksa i povezivanje studenata, a njegov krajnji rezultat je buđenje interesa za kulturna zbivanja kod građana na način da im se umjetnost predstavi iz neposredne blizine - od strane njihovih sugrađana. Cilj projekta također je oživljavanje i stvaranje novih umjetničkih veza unutar Slavonskog Broda koji pamti Brodski likovni krug te akvarelističku koloniju ''Sava''.
17.08.2021 13:49:00

Facebook Twitter Instagram