Vijesti

Otvoren 12. Strojarski izazov

 Dvanaesti put zaredom danas je otvoren Strojarski izazvov, jedinstveni događaj u organizaciji Strojarskog fakulteta i Đuro Đaković Montaže.

Prisutne je za početak pozdravio dekan Ivan Samardžić koji je kazao da je ovogodišnja tema ekološko inžinjerstvo i dodao da je njihova zadaća zainteresirati mlade za obrazovanje u STEM području.

Unatoč i dalje teškom stanju na tržištu rada, Strojarski fakultet i STEM obrazovanje ipak pružaju neku bolju perspektivu za mlade.

Šanse za zaposlenje mladi strojari imaju, između ostalog i zato što fakultet aktivno surađuje sa privatnim tvrtkama. Jedna od njih je i Sigmat Mate Sigurnjaka koji mladim strojarima nudi praksu, ali i zaposlenje. 

Dražan Kozak, prorektor za nastavu i studente osječkog sveučilišta bivši je prodekan brodskog Strojarskog fakulteta i na novoj poziciji podržava ovu manifestaciju, a podržava je i Brodsko-posavska županija, kako je potvrdila pročelnica županijskog odjela za obrazovanje Anica Vukašinović.

Drago Čugura u ime Đuro Đaković Montaže kao predsjednik uprave zadovoljan je odazivom mladih, jer potrebe za mladim strojarima su stalne, kako u Montaži, tako i u drugim uspješnim tvrtkama u Hrvatskoj.

Sutra su na rasporedu Strojarskog izazova predavanja kojima će studenti i profesori fakulteta zainteresiranima predstaviti svoj rad. 

 

 

Facebook Twitter Instagram