Vijesti

Otvoren 20. Mjesec borbe protiv ovisnosti u Brodsko posavskoj županiji

Otvorenjem izložbe grafičkih rješenja plakata kampanje Fakultativna nastava "Vizualna kultura i likovni izričaj" Fakultativna nastava "Digitalno oblikovanje" Izvannastavna aktivnost "VIZURA" Gimnazije "Matija Mesić" u Gradskoj knjižnici Slavonski Brod, danas je otvoren jubilarni, dvadeseti Mjesec borbe protiv ovisnosti.

Organizira ga od samih početaka  Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije. 

Podsjetimo, kako navodi HZJZ kao organizator središnjih programa u RH, Međunarodni Mjesec borbe protiv ovisnosti svake se godine u svijetu pa tako i u Hrvatskoj obilježava u razdoblju od 15. studenoga do 15. prosinca. Cilj obilježavanja je upozoriti cjelokupnu javnost na problem zlouporabe svih sredstava ovisnosti, a osobito droga te potaknuti sve subjekte u društvu na aktivnu  borbu protiv ovisnosti i zlouporabe droga u cilju poduzimanja zajedničkih akcija za uspješno suprotstavljanje ovom ozbiljnom problemu današnjice.

Obilježavanje međunarodnog Mjeseca borbe protiv ovisnosti provodi se putem šire društvene akcije na nacionalnoj i lokalnoj razini, a s ciljem promoviranja zdravih stilova života, podizanja razine svijesti javnosti o štetnim zdravstvenim i socijalnim posljedicama ovisnosti te pružanja pomoći obitelji, osobito odgojnoj funkciji roditelja u prevenciji ovisničkog stila življenja.

PROGRAM OBILJEŽAVANJA MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI U SLAVONSKOM BRODU

 

PROGRAM OBILJEŽAVANJA MJESECA BORBE PROTIV OVISNOSTI U NOVOJ GRADIŠKI

 

15.11.2022 14:13:14

Facebook Twitter Instagram