Vijesti

Otvoren Europski tjedan mobilnosti - Brodski Hodaton

 Europe Direct Slavonski Brod, koji djeluje pri Europskom domu Slavonski Brod, organizirao je danas Brodski hodaton na Trgu Ivane Brlić-Mažuranić.

Brodski hodaton organizira se u okviru Europskog tjedna mobilnosti (16. – 22. 9.), u suradnji sa županijskim i gradskim institucijama i udrugama. 

Europski tjedan mobilnosti je manifestacija koju je pokrenula Europska unija s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana na poticanje mjera usmjerenih smanjenju zagađenja okoliša, promoviranju sredstva javnog prijevoza i alternativnih modela prijevoza i kretanja - skejtanja, rolanja, bicikliranja u središnjim gradskim ulicima tijekom ETM-a. 

Manifestacija je sastavljena od tri glavne komponente; tjedna aktivnosti, trajnih mjera za uvođenje održive mobilnosti te "Dana bez automobila".  

Ovogodišnji Europski tjedan mobilnosti promovira promjene u ponašanju u korist aktivne mobilnosti, javnog prijevoza i drugih čistih, inteligentnih prometnih rješenja. Tema ovogodišnjeg izdanja ETM-a glasi "Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!". Glavni događaj održava se od 16. do 22. rujna svake godine, a kulminira popularnim Danom bez automobila. 

 

16.09.2021 16:48:46

iframe width="100%" height="300" scrolling="no" frameborder="no" allow="autoplay" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/tracks/1125714253&color=%23ff5500&auto_play=false&hide_related=false&show_comments=true&show_user=true&show_reposts=false&show_teaser=true&visual=true"> Facebook Twitter Instagram