Vijesti

Otvoren prvi memorijal "Šimo Đamić" - naspremniji policijski službenici

 U organizaciji Ministarstva unutarnjih poslova, Policijske uprave Brodsko-posavske,  održava se natjecanje policijskih službenica i službenika Ministarstva unutarnjih poslova, pod nazivom 1. memorijal „Šimo Đamić". Memorijal nosi naziv u spomen na preminulog Šimu Đamića, legendarnog ratnog zapovjednika Specijalne jedinice policije PU brodsko-posavske "Šimini Anđeli Pakla.

U sklopu obilježavanja ovog memorijala, danas su u Gornjoj Bebrini kod spomen obilježja Šimi Đamiću položeni vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položili članovi obitelji, Policijska uprava Brodsko-posavska, predstavnici Općine. U ime Brodsko-posavske županije vijenac je položio Ivo Kardum.

Natjecanje je započelo  danas  prilikom kojeg sudionici prolaze zahtjevne kvalifikacije. Veslati će kanuom u dužini od 400 metara najbržim tempom. Nakon toga će se natjecati u gađanju iz kratkog naoružanja i jurišne puške. 

17. listopada Ministarstvo unutarnjih poslova po prvi puta će dobiti najspremniju pripadnicu i najspremnijeg pripadnika. Natjecatelji će osvojiti titulu najspremnije policajke i policajca na predstojećem natjecanju.

Za osvajanje titule najboljeg već sada se prijavilo više od pedeset policijskih službenica i službenika, koje očekuje pravi izazov. Sudionici će morati proći i kvalifikacije koje će se sastojati od veslanja i gađanja. Tek onda slijedi finalni dio natjecanja, utrka duga između 25 i 30 kilometara, a svi sudionici trčat će u punoj policijskoj opremi, s ruksakom teškim oko 10 kilograma u kojemu će se nalaziti oprema koja im je potrebna za uspješno orijentiranje i svladavanje svih zadataka.

U 12 sati, na igralištu Nogometnog kluba 'Tomica', svi posjetitelji mogli su  pogledati nastup policijske klape Sveti Matej iz Bjelovara, pokazne vježbe polaznika Policijske akademije iz Zagreba, te padobranski skok iz helikoptera, koji će izvesti pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko sa zastavom Republike Hrvatske.

Facebook Twitter Instagram