Vijesti

Otvorena nova stambena jedinica Kuće sretnih ciglica

 Centar za pružanje usluga u zajednici u Slavonskom Brodu “Kuća sretnih ciglica” uspješno je završio još jedan europski projekt, čiji je glavni rezultat izgradnja nove zgrade Kuće sretnih ciglica. Nova stambena jedinica omogućit će djeci i mladima bez odgovarajuće roditeljske skrbi bolje uvjete boravka.

Sam projekt, osim izgradnje nove zgrade, obuhvaćao je i druge ciljeve te će ubuduće CPUZ Kuća sretnih ciglica pružati izvaninstitucijske usluge za ukupno 110 korisnika. Kako je istaknula ravnateljica Centra Renata Puljko, kroz projekt su ostvareni i drugi zadani ciljevi: adaptacija postojeće zgrade Kuće sretnih ciglica, u kojoj će ostati samo organizirano stanovanje; kupnja kuće za smještaj korisnika s problemima u ponašanju u Podvinju; renovacija stanova u naselju “Andrija Hebrang”; adaptacija prostora za poludnevni boravak u Novoj Gradišci te nabava četiri nova vozila.

Projekt u vrijednosti od gotovo 2 milijuna eura ostvaren je u suradnji s Ministarstvom rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike te financiran sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj. U ostvarivanju ovog projekta veliki je doprinos lokalne zajednice Grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije, koji su svojim prilozima omogućili pripremu ovog velikog projekta.

Otvorenje nove zgrade i uspješni završetak projekta pozdravili su i zamjenica gradonačelnika Slavonskog Broda Marina Martić Puača, pročelnik za zdravstvo, socijalnu skrb i hrvatske branitelje Brodsko-posavske županije Branko Sabo, načelnik Sektora za podršku organizaciji rada ustanova socijalne skrbi pri Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike Krunoslav Petrić te ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) Dragan Jelić.

20.12.2023 12:49:00

Facebook Twitter Instagram