Vijesti

Otvorene 22. po redu Poljoprivredno poduzetničke ideje

 U sklopu Novogradiškog jesenskog sajma 24. i 25. rujna održavaju se i 22. Poljoprivredno poduzetničke ideje.Već po dvadeset i drugi  puta   za redom Brodsko-posavska županija zajedno s partnerima gradom Nova Gradiška i Turističkom zajednicom Nove Gradiške organizira ovu manifestaciju kojom se nastoji poticati poduzetništvo u području poljoprivrede, prehrambene industrije, stočarstva i usluga vezanih uz njih. Da je ova ideja naišla na plodno tlo govori i činjenica kako iz godine u godinu imamo sve više izlagača odnosno obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.    Na središnjem gradskom Trgu kralja Tomislava te Ulici slavonskih graničara i Gradskom parku grada Nova Gradiška, na više od 10.000 m2 prostora izloženi su poljoprivredni proizvodi obrtništva i poduzetništva, ali i poljoprivredna mehahizacija, u manjem obimu.  Domaća hrana OPG-ova, sadnice cvijeća i voća, prirodni kozmetički proizvodi, ručni radovi obrtnika i drugo, razlog su posjete ovoj rujanskoj manifestaciji.

Goran Lipavić, ravnatelj Uprave za potpore u poljoprivredi i ruralnom razvoju Ministarstva poljoprivrede RH u nazočnosti župana Brodsko-posavske županije dr.sc. Danijela Marušića i zamjenika gradonačelnika Nove Gradiške Borislava Vidošića, tijekom današnjeg dopodneva otvorio je ovogodišnju manifestaciju.

Osim izlagačkog dijela ova manifestacija sadržajno je obogaćena i radionicama i predavanjima s osobitim naglaskom na raspolaganje poljoprivrednim zemljištem.

Poljoprivredno – poduzetničke ideje skroman su,  ali značajan doprinos revitalizaciji poljoprivrede, jer osim što informiraju i predstavljaju zasad nedovoljno iskorištne potencijale naših seljaka, ukazuju na sve probleme u agrarnom sektoru. Zato je, uz interktivne sadržaje i prezentaciju domaćih proizvoda, poseban naglasak stavljen na prikupljanje novih ideja, ostvarivanje novih poslovnih kontakata i razmjenu iskustava. Za djecu najmlađeg uzrasta odnosno mališane novogradiških dječjih vrtića pripremljen je i medni doručak s ciljem promocije korištenja meda u prehrani i općenito zdrave prehrane. Uz bogatu izložbeno-prodajnu ponudu domaćih specijaliteta i rukotvorina posjetitelji mogu posjetiti i izložbu malih životinja.

24.09.2021 17:21:59

Facebook Twitter Instagram