Vijesti

Otvorene jubilarne Ribarske večeri: Očekuje vas vrhunska gastro ponuda

 U petak je otvorena manifestacija Ribarske večeri u Davoru, koje organiziraju KUD Matija Antun Relković iz Davora i Općina Davor, pod pokroviteljstvom TZ Brodsko-posavske županije. 

Dvadeseti puta zaredom na trgu u Davoru posjetitelji će moći uživati u mirisima i okusima prženog šarana na ražnju. Osnovna ideja kojom su se članovi KUD-a vodili prilikom osmišljavanja i organiziranja ove manifestacije je bila turistička promocija mjesta Davor te popularizacija konzumacije slatkovodne ribe . Događaj se odvija svake godine u prvom vikendu kolovoza mjeseca i vezan je za državni praznik Dan domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Tijekom 2 dana trajanja manifestacije pripremit će se i pojesti nekoliko tona slatkovodne ribe iz rijeke Save i okolnih ribnjaka.

Od prvog izdanja Ribarskih večeri i malih količina ribe koje su pripremljene, vremenom je potražnja, ali i sama manifestacija, rasla. Turistička ponuda se proširila, pa se u okviru manifestacije održava i sajam proizvoda iz domaćih radinosti i raznih obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava iz cijele Slavonije, te izložbe ručnih radova, a broj izlagača raste iz godine u godinu.

Koliko su Ribarske večeri u Davoru uspješne govori i podatak kako je u 2017. godini upravo ova manifestacija, od strane Hrvatske udruge za razvoj ruralnog turizma Klub članova selo, dobila i Posebno priznanje za tradicijsku manifestaciju u kategoriji ruralno-turističke manifestacije u izboru Suncokret ruralnog turizma Hrvatske. Godinu dana kasnije manifestacija je dobila nagradu Simply the best. 

Na kraju recimo kako su svi posjetitelji obvezni pridržavati se epidemioloških mjera koje su trenutno na snazi i propisane od strane Stožera civilne zaštite.

Izvor: TZ BPŽ 

07.08.2021 08:32:00

Facebook Twitter Instagram