Vijesti

Otvorene prijave za 26. Mirovne studije u kombinaciji online i susreta uživo!

 

Već dvadeset i šestu godinu zaredom Centar za mirovne studije održava Mirovne studije, ovoga puta u hibridnom formatu: utorkom i četvrtkom online od 18 do 20 sati te u četiri radna vikenda uživo. Program traje od siječnja do srpnja, a prijave su otvorene do 10. prosinca 2023.

Mirovni studiji neformalni su program obrazovanja za odrasle, doprinos izgradnji održivog mira i demokracije. Mirovni studiji educiraju i potiču sudionike i sudionice da traže viziju pravednijeg društva u kojem je manje nasilja - bave se razumijevanjem uzroka društvenih nejednakosti i isključenosti, upoznavanjem s različitim pristupima za otpor direktnom i strukturnom nasilju, traže alternative, pravednije prakse i načine organiziranja. Program ne gleda samo visoku politiku i diplomaciju, već zajedno tražimo što građani pritiskom odozdo možemo učiniti i upoznajemo se s onim što su poduzeli drugi.

Ključni sadržaji organizirani su u tri programske cjeline: Vještine suradnje, Analize i zagovaranje za pravednije društvo, Organiziranje i prakse za društvenu promjenu. Voditelji i voditeljice osobe su s teorijskim znanjem i višegodišnjom praksom rada na društvenoj promjeni. Svi redom aktivni su u unapređenju znanja i praksi u područjima kojima se bave. Njihovo znanje i motivacija mogu nas pokrenuti, što redovno čujemo od bivših sudionika i sudionica.

Na Mirovne studije dobrodošli su ljudi svih profesija i razina obrazovanja koji u svom radu i svojoj okolini žele koristiti znanja koje program nudi: aktivisti/ce, studenti/ce, prodavači/ce, obrazovni radnici/e, sindikalisti/kinje, nezaposleni/e, zaposleni/e, mladi, oni koji se tako osjećaju. 


30.11.2023 12:37:10

Facebook Twitter Instagram