Vijesti

Ove godine nema organiziranog okupljanja za Dan sjećanja

 Tijekom proteklih godina Grad Slavonski Brod je u suradnji sa Župom Gospe Brze Pomoći i Udrugom civilnih stradalnika DR organizirao obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Paljenjem svijeća duž Vukovarske ulice udruge proistekle iz Domovinskog rata, učenici gradskih škola, studenti i ostali građani na tih i dostojanstven način odavali su počast gradu-heroju, njegovim žrtvama ali i svim žrtvama Domovinskog rata diljem naše Domovine. 

U prigodi ovogodišnjeg obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, uvažavajući epidemiološke preporuke ne planira se organizirano okupljanje.

Sjetiti se svih žrtava Domovinskog rata, upaliti svijeću u Vukovarskoj ulici ili na prozoru uoči ili na sam 18. studeni može svatko od nas na osobno.

Kao i dosadašnjih godina, dio Vukovarske ulice uoči Dana sjećanja osvijetlit će svijećama članovi Udruge civilnih stradalnika Domovinskog rata u sklopu svog projekta „Da se ne zaboravi – I u mom gradu Vukovar svijetli“

16.11.2020 07:58:00

Facebook Twitter Instagram