Vijesti

Ove subote održava se Polojska ultra

 Iz Ultramaraton kluba Mazator izvijestili su o terminu održavanja ovogodišnje Polojske ultre u subotu, zbog koje će i Splavarska ulica biti zatvorena za promet:

Godina dana je prošla otkako je Slavonski Brod bio domaćin Prvenstva Hrvatske na 100km, gdje smo dobili novi državni rekord i ponosno možemo reći rekord koji je i ostao u Slavonskom Brodu jer ga je postavio naš sugradjanin, Dejan Radanac.

Kako je prošla godina dana, to znači da je 4. Polojska ultra ovaj vikend i da je Slavonski Brod još jednom domaćin Prvenstva Hrvatske na 100km. Organizacija se pripisuje Ultramaraton klubu Mazator, već dobro nam poznatim Mazatorima, a očekuje se rekordan broj natjecatelja, njih 68. Ova zadivljujuća brojka je pokazatelj kako ultra trčanje raste, a sama činjenica da je 400 natjecatelja prijavljeno na Polojsku ultru je fenomelan podatak. Time se Slavonski Brod još jače ucrtao u kartu ultra trčanja Hrvatske i šire.

S obzirom da se mnoge utrke i sportske manifestacije otkazuju ili ne održavaju, moramo napomenuti kako je organizator uspio dobiti sve potrebne dozvole za organizacijom, uz pridržavanje i poštivanje svih epidemioloških mjera i preporuka.

Start discipline na 100km je u 8 sati, a vremenski limit za završiti utrku je 13 sati, tj. do 21h.

Prognoze organizatora su izuzetno ambiciozne, te prvog natjecatelja možemo očekivati za 6:40h, a prvu natjecateljicu za 7:30h.

Vrijeme održavanja utrke je ovaj vikend, točnije u subotu (06.03.2021.) u Splavarskoj ulici i samim time će promet za sva motorna vozila biti zabranjen. Osim subote, promet će biti zatvoren i na dijelu Splavarske ulice od unutarnjih do vanjskih bazena.

Službena vozila hitnih intervencijskih službi imaju pravo prolaska.

 

Svim natjecateljima želimo dobrodošlicu u Slavonski Brod, lijep provod u našem gradu, a za vrijeme utrke mirnu glavu i lake noge.

04.03.2021 09:06:51

Facebook Twitter Instagram