Vijesti

Parajudašica Lucija Brešković hrvatska predstavnica na POI

 Stigla je vijest iz Međunarodne sportske organizacije slijepih i slabovidnih da je  Splićanka Lucija Brešković dobila pozivnicu za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju u parajudu. Lucija je članica Judo kluba „Kaštela“.

„Radosna sam što mogu objaviti da sam dobila pozivnicu za svoje druge paraolimpijske igre. Na igrama u Riu 2016 sam osvojila peto mjesto u jako tjesnoj borbi za broncu. Ovaj period od dugih pet godina je bio poprilično naporan, donijela sam kući medalje s dva europska prvenstva, nastupila sam na nekoliko Grand Prix i svjetskom prvenstvu na kojem sam osvojila peto mjesto“ ističe Lucija Brešković te najavljuje svoja očekivanja od nastupa u Tokiju „ Radujem se Tokiu. Vjerujem da ću obraniti minimalno peto mjesto. Jedva čekam druženje sa svojim kolegama te uz veliko povjerenje i nadu slavlja osvojenih medalja“, zaključila je Lucija Brešković. 

Lucija Brešković bila je prva hrvatska parajudašica koja je nastupila na jednim paraolimpijskim igrama, a bilo je to 2016. u brazilskom Rio de Janeru.

13.07.2021 18:28:53

Facebook Twitter Instagram