Vijesti

Paraolimpijac Zoran Talić zlatni na EP u Poljskoj

FOTO: https://www.crosport.hr/

U prijepodnevnom programu natjecanja u poljskom BYDGOSZCZu na 7. Europskom paaraatletskom prvenstvu  u skoku u dalj s najboljim svjetskim skokom sezone Zoran Talić, u kategoriji T20, osvojio je zlato. Talić je do zlata došao sa skokom od 7,20 m.

„Očekivao sam zlato. Želio sam skočiti preko 7,20, jer već dvije godine nisam imao skoka preko sedam metara.  Ovdje mi se poklopio jedan dobar skok od 7,20m i osvojio sam zlato. Zlato je zlato. Potaknuo me je suparnik koji je skočio 6,95m tada sam znao da moram ići preko sedam metara , jer će on sigurno ići preko sedam. Za paraolimpijske igre u Tokiju moram još više raditi. Moram se truditi jer tamo bit će još jača konkurencija tako da moram ići preko 7,50m da bih osvojio srebro ili zlato“ izjavio je paraolimpijac i novi europski prvak Zoran Talić.

Srebro je osvojio grk prodromou athanasios sa 7,01m, a brončani je Portugalac cunha lenine sa skokom od 6,55m.

U disku kategorije F52  hrvatski paraolimpijac Velimir Šandor, član AKOSI Uspona iz Velike Gorice,  osvojio je brončano odličje.

„S trećim mjestom sam zadovoljan, jer nakon 2017. i svjetskog prvenstva u Londonu ponovno sam na postolju. Ovaj rezultat se kreče s daljinama sa mojih treninga, tako da vjerujem da je disk mogao i dalje odletjeti. Trebao sam se malo bolje skoncentrirati i da mi je fokus bio bolji. Svakako nisam zakazao. To je moja konstanta, a nisam se uspio odvojiti niti s jednim hicem, a da je tako bilo bila bi i sjajnija medalja. Možda je bolje ovako i sve to pokazati u Tokiju te tamo pokušat iznenaditi svoje konkurente“, zaključio je brončani Velimir Šandor. 

Europski prvak je Poljak piotr  kosewicz s 20,86, a srebro je osvojio još jedan Poljak Robert  jachimowicz s 20,18m. 

Danas su u kategorije F46, četvrti je bio Luka Baković s osobnim rekordom od 14,58m i peti Erik Fabian Kaurin s također s osobnim rekordom od 14,51m.

Večeras nastupa još paraolimpijka Mikela Ristoski u dalju.

 

04.06.2021 17:04:20

Facebook Twitter Instagram