Vijesti

Paraplivačica Paula Novina dobila pozivnicu za POI u Tokiju

Danas (3. srpnja) je paraplivačica Paula Novina u disciplini 100m prsno kategorije SB8 dobila od World PARA SWIMMING pozivnicu za nastup na 16. Paraolimpijskim igrama u Tokiju. 

O pozivnici Paula Novina naglašava: „Nastup u Tokiju biti će moj debitantski nastup na Igrama. Biti najmlađi član tima koji će predstavljati hrvatsku zastavu na najvećem mogućem sportskom natjecanju je iznimna čast I ujedino moje najveće sportsko postignuće. Ne mogu riječima opisati osjećaj koji sam imala kada sam saznala da je stigla pozivnica na moje ime, jer to je nešto zaista nevjerojatno, nešto za što sam radila i što sam sanjala od onoga trenutka kada sam se profesionalno krenula baviti plivanjem. Tako da mi je ovo pravi pokazatelj da mogu postići bilo što ukoliko dovoljno vjerujem i radim. Sada je predamnom pripremni period u koji ću uložiti 110% kako bi moj nastup u Tokiju bio na razini vrijednoj takvog natjecanja i kako bih opravdala pozivnicu koja je stigla u moje ruke“, izjavila je Paula Novina.

Paula Novina je 17-to godišnja paraplivačica iz Ivanić Grada. Pohađa Športsku gimnaziju. Članica je plivačkog kluba Natator iz Zagreba. Zanimljivo je da je Paula ušla u plivački bazen s 5 mjeseci iz zdravstvenih razloga, da bi se već u prvom razredu osnovne škole počela natjecati. Dosada je nastupala na dva europska i jednom svjetskom prvenstvu. Paulina glavna disciplina je 100m prsno, u kojoj drži Hrvatski rekord u klasi SB8. 

Obitelj joj je najveća podrška u svemu što radi, a najveći pokazatelj je upravo taj da su je 14 godina svaki dan uzastopno vozili u Zagreb na treninge kako bi mogla ostvariti svoje snove. Vjera i molitva joj jako puno znače, te se vodi izrekom “Sve je moguće onomu koji vjeruje” te “Nema ne mogu”.

U Tokiju će tako u paraplivanju hrvatske boje braniti Dino Sinovčić, Kristijan Vincetić, Tomi Brajša i Paula Novina. 

 

03.07.2021 10:10:19

Facebook Twitter Instagram