Vijesti

PIJANIST SRĐAN ČALDAROVIĆ NASTUPIO U GLAZBENOJ ŠKOLI

U Slavonskom Brodu nastupio je svjetski poznat pijanist Srđan Filip Čaldarović, prodekan Muzičke akademije u Zagrebu. Koncert je izveo u prostorima Glazbene škole, a izveo je djela Dore Pejačević, Brahmsa, Clare Schumman. 

Srđan Filip Čaldarović (Zagreb, 1973.) glazbeno je obrazovanje počeo u Glazbenoj školi Pavla Markovca kod Jelice Kuzmin. Diplomirao je u klasi prof. Vladimira Krpana na Muzičkoj akademiji u Zagrebu. Usavršavao se u klasi Leonarda Hokansona na Indiana University School of Music u Bloomingtonu, u klasi Philipa Fowkea na Trinity College of Music u Londonu te je 2002. godine magistrirao u klasi J. Roberta Floyda na uglednom američkom Sveučilištu u Miamiju na Floridi. 

Koncertnu vještinu razvijao je na međunarodnim tečajevima Evgenija Timakina, Jeromea Rosea, Waltera Groppenbergera, Sequeire Coste. Od 1990. godine koncertira samostalno, kao komorni glazbenik te kao solist uz orkestre, nastupajući diljem Hrvatske i u inozemstvu (sjeverna Amerika, Europa, jugoistočna Azija). 

Za izvedbu Brahmsovog Koncerta za klavir i orkestar u d-molu Čaldarović je dobio visoka priznanja i nagrade, a njegov debi u Washingtonu kritičari su vrlo pozitivno ocijenili. Dobitnik je  Nagrade Milka Trnina Hrvatskog društva glazbenih umjetnika za 2013. godinu. Član je žirija pijanističkih natjecanja u Hrvatskoj i u inozemstvu. 

Redovito snima za Hrvatski radio i televiziju. Snimio je dva  diskografska izdanja sa sonatama Liszta i Rahmanjinova te s djelima hrvatskih i latinskoameričkih skladatelja. Od 2005. godine radi kao docent, od 2013. kao izvanredni profesor, a od 2019. godine kao redoviti profesor na Muzičkoj akademiji u  Zagrebu.

 

 

 

 

Facebook Twitter Instagram