Vijesti

Pobjednik Fišijade u Jakšiću ŠRU Klen iz Nove Gradiške

Ugodna rujanska večer privukla je na 5. Jakšićku fišijadu stotine gostiju te gotovo dvadeset natjecatelja iz Požeško-slavonske i Brodsko-posavske županije, ali i drugih krajeva.

Vidjelo se da su posjetitelji željni druženja i razgovora, a što su nam potvrdili i organizatori. Pokrovitelj manifestacije Pjesmom u jesen je Općina Jakšić, čiji je načelnik Ivica Kovačević ponosan što su uspjeli organizirati ovo trodnevno događanje.

- Mi s fišijadom ne idemo u širinu. Zadovoljni smo s brojem od dvadesetak ekipa, više želimo da to bude narodno veselje. Ljudi moraju živjeti i družiti se, i na tom pravcu smo sve ovo organizirali, da ponudimo mladima nešto i da se možemo družiti. Ove godine 46 djece se upisalo u prvi razred osnovne škole, što je za 9 više nego lane, i na to sam ponosan. – rekao je načelnik Kovačević.

Uzorke je na ovogodišnjoj fišijadi predalo 18 natjecatelja. Bilo je uspješnih i manje uspješnih, no pobjednički trojac zaslužio je svoje pehare i titule.

Treće mjesto ove je godine osvojila Javna vatrogasna postrojba Grada Nove Gradiške, drugo mjesto je osvojila domaća ekipa Solanum Jakšić, dok je pobjednik 5. Jakšićke fišijade ekipa Športsko ribolovne udruge Klen Nova Gradiška. Nagrade su pobjednicima uručili predsjednik ŠRD Slavonac Mario Pus, općinski načelnik Ivica Kovačević te požeško-slavonska županica Antonija Jozić, koja je uručila pehar predstavniku pobjednika Hrvoju Horvatu.

- Sudjelovali smo na svih pet fišijada u Jakšiću. Do sada smo osvojili dva treća mjesta, a ovo nam je prva pobjeda. Recept je, naravno, tajna, a jedino ću za papriku reći da je iz Kopačeva. – izjavio nam je ne otkrivajući previše predstavnik pobjedničke ekipe.

Današnja Fišijada je prvi dan trodvnevne manifestacije. Sutra je na redu 19. smotra folklora Pjesmom u jesen, s mimohodom i nastupom 11 KUD-ova od 19 sati, dok je u nedjelju dječja smotra folklora uz sudjelovanje devet dječjih folklornih udruga.

Organizator cijele manifestacije je HKUD Slavonac Jakšić, dok su pokrovitelji Požeško-slavonska županija, Općina Jakšić i TZ Zlatni Papuk uz brojne sponzore.

04.09.2021 09:36:00

Facebook Twitter Instagram