Vijesti

Počeo 11. Međunarodni tjedan mladih i Ljetni edukativni kamp

Međunarodni dan mladih obilježava se svake godine 12. kolovoza, skrećući pažnju mladih na pitanja mladih i slaveći potencijal mladih kao partnera u današnjem globalnom društvu.

Danas je započeo 11. Međunarodni tjedan mladih i Ljetni edukativni kamp u ŠRC Kukavica u organizaciji Udruge Impress, u partnerstvu s Bjelovarsko-bilogorskom županijom i Općinom Veliki Grđevac. 

Ovo će biti jedan od najvećih Međunarodnih tjedana mladih godinama unazad.  To je projekt čiji je glavni fokus obilježavanje Međunarodnog dana mladih 12. kolovoza, a povodom kojeg će se održati okrugli stol s donositeljima odluka na lokalnoj i nacionalnoj razini. Cilj je kroz niz edukativnih radionica pripremiti mlade kako najbolje predstaviti sebe i svoje potrebe te kako se njihove potrebe uklapaju u Ciljeve održivog razvoja (Sustainable development goals) koje su definirali Ujedinjeni narodi. 

Na kampu će se, uz edukativne radionice, održavati veliki broj sportskih i timskih aktivnosti. Osim što se želi potaknuti sportski život i zdrave navike, fokus se stavlja na osnaživanje mladih kako bi bolje funkcionirali u timovima te u novom društvenom okruženju. 

Ovo će biti jedanaesta godina kako se provodi projekt Međunarodni tjedan mladih te jedanaest godina obilježavanja međunarodnog dana mladih u organizraciji Udruge Impress.

 

06.08.2021 16:10:24

Facebook Twitter Instagram