Vijesti

Počeo projekt '72 sata bez kompromisa'

U deset hrvatskih gradova, između ostalih i u Slavonskom Brodu, počeo je projekt "72 sata bez kompromisa". Mnoštvo se mladih okupilo na misama otvorenja kojima je sam projekt započeo, a potom su se okupili na programu otvorenja koji je završio podjelom majica i susretom s pojedinačnim voditeljima akcija!

To znači da je svaki od volontera raspoređen na svoju akciju, iako ne zna o kojoj se akciji radi sve do ne dođe na mjesto volontiranja, kao i to da je upoznao ostale volontere s kojima će se u petak i subotu družiti na različitim socijalnim, ekološkim ili zabavnim akcijama.

Projekt '72 sata bez kompromisa' ima za cilj okupiti srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike te pokazati kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojem živimo. U 2018. godini po peti put organizira veliki volonterski maraton u Hrvatskoj, a ujedinit će snage mladih iz Dubrovnika, Metkovića, Osijeka, Sinja, Siska, Slavonskog Broda, Splita, Suhopolja, Zadra i Zagreba tijekom tri dana - od 18. do 21. listopada.

U projektu '72 sata bez kompromisa' mladi stavljaju sebe, svoje vrijeme i sposobnosti na raspolaganje za konkretne volonterske akcije te pritom promiču općeljudske vrijednosti.

 

Planirane su raznolike akcije: radionice za mlade, posjeti različitim skupinama ljudi, pomaganje starijima i nemoćnima, čišćenje i uređivanje domova, parkova i okoliša škola, vrtića, prikupljanje sredstava za siromašne, ekološke akcije, kreativne radionice s djecom te druge aktivnosti.

Facebook Twitter Instagram