Vijesti

Počinje izgradnja zgrade CZSS-a u Požegi

 Ministar Josip Aladrović danas je posjetio Požegu kako bi prisustvovao svečanom početku radova izgradnje nove zgrade Centra za socijalnu skrb Požega.

Dio je to većeg projekta ulaganja u infrastrukturu u sustavu socijalne skrbi, u sklopu velike reforme. Ministar je kazao da su svjesni problema u sustavu, stoga su okupili djelatnike, stručnjake, akademsku zajednicu  i predstavnike sindikata kako bi zajednički došli do dugoročnih promjena i pronašli rješenje za brojne probleme  s kojima se djelatnici, a i korisnici susreću.

Nema iluzije da će sustav biti savršen, dodao je Aladrović, no cilj je većinski ga poboljšati, a zato se zahvalio i Ministarstvu financija i Ministarstvu gospodarstva te kolegama iz drugih resora koji su se odrekli sredstava kako bi se poboljšao sustav socijalne skrbi.

Već su najavljene izmjene zakona koje će nezaposlenim osobama s invaliditetom osigurati dodatnu naknadu, neovisno o imovinskom cenzusu, što je novost nakon dvadeset godina.

Na prepoznavanju potreba zahvalili su se i predstavnici lokalne zajednice, gradonačelnik Željko Glavić i županica Antonija Jozić koji su zadovoljni trenutnom količinom europskih sredstava koji pristižu u Požeško-slavonsku županiju za razne projekte, od prometne povezanosti do socijalne skrbi.

Ravnatelj CZSS-a Požega Vjekoslav Potočanac kazao je da su poseban legitimitet dobili i novom lokacijom zgrade, a kvalitetni uvjeti rada puno će značiti za tridesetak djelatnika i korisnike.

14.01.2022 15:51:00

Facebook Twitter Instagram