Vijesti

POLICAJCI POLICIJSKE UPRAVE BRODSKO-POSAVSKE U SRIJEDU UTVRDILI 59 PROMETNIH PREKRŠAJA

Policijski službenici Službe kriminalističke policije Policijske uprave brodsko-posavske u utorak (13. kolovoza) na području Slavonskog Broda, uhitili su 20-godišnjaka kod kojeg su prethodno pronašli digitalnu vagu i 48 paketića sa sadržajem opojne droge marihuana, ukupne težine 39,6 grama. Također su policijski službenici provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili da je 20-godišnjaku opojnu drogu tipa marihuana prodala mlađa muška osoba. Po nalogu Županijskog suda u Slavonskom Brodu, policajci su pretražili dom i prostorije koje koristi mlađa muška osoba te prilikom pretrage pronašli 7,8 grama droge marihuana. Policija protiv počinitelja kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu.

GRAĐANI POLICIJI PREDALI BOMBE, STRELJIVO I PLASTIČNI EKSPLOZIV

U srijedu (14.kolovoza), oko 13 sati, na području općine Rešetari, 54-godišnjak i 53-godišnjak su prilikom čišćenja podruma i dvorišne zgrade pronašli ubojita sredstva nakon čega su pozvali policiju. Odmah po dojavi na mjesto događaja je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske i na siguran način od savjesnih građana preuzeo 3 ručne bombe M75, 5 improviziranih ručnih bombi, 200 komada puščanog streljiva call. 7,62 i 0,7 kg plastičnog eksploziva TNT.

POLICAJCI POLICIJSKE UPRAVE BRODSKO-POSAVSKE U SRIJEDU (14. KOLOVOZA) UTVRDILI 59 PROMETNIH PREKRŠAJA

Policijski službenici Policijske uprave brodsko posavske, u srijedu (14. kolovoza), u popodnevnim i večernjim satima na prometnicama Brodsko-posavske županije proveli su preventivno-represivnu akciju u prometu, te su utvrdili 59 prometnih prekršaja. Policajci su uhvatili 34 vozača koji su vozili nepropisnim brzinama, 3 alkoholizirana vozača, 15 vozača koji nisu koristili sigurnosni pojas, 2 vozača koja su nepropisno koristili mobitel prilikom upravljanja vozilom, 1 vozača s nevažećom vozačkom dozvolom, 1 vozača koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanja motornim vozilom i 3 vozača koji su počinili ostale prekršaje. 

UHVAĆENI ALKOHOLIZIRANI VOZAČI

U srijedu (14. kolovoza), oko 20.45 sati, u Novoj Kapeli, prilikom nadzora prometa, policijski službenici su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 40-godišnjak prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom. Također je utvrđeno da je 40-godišnjak kroz naseljeno mjesto gdje je brzina ograničena na 70 km/h, vozio 98 km/h, te mu je alko-testom utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 0,66 promila. Policajci su nesavjesnog vozača uhitili te protiv njega podnijeli odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Jučer (15. kolovoza), u 9 sati, policijski službenici su 40-godišnjeg vozača uz optužni prijedlog doveli na Općinski sud Slavonski Brod (Stalna služba u Novoj Gradiški) gdje je proveden žurni prekršajni postupak kojim je vozaču izrečena kazna zatvora u trajanju od 30 dana, novčana kazna u iznosu od 3500 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 4 mjeseca.

Policijski službenici su danas (16. kolovoza), oko 00.15 sati, u Okučanima, zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 25-godišnjak, a kojem su policajci alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,88 promila. Isti dan, u Novoj Gradiški, oko 2.40 sati policajci su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 35-godišnjak,a kojem su policijski službenici alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,34 promila. Policajci su nesavjesne vozače doveli u policijske postaje i zadržali do otriježnjenja, a protiv


Facebook Twitter Instagram