Vijesti

POLICAJCI POSEBNO KAŽNJAVALI POČINITELJE TEŽIH PROMETNIH PREKRŠAJA

 Na području Općine Brodski Stupnik, ispred ugostiteljskog objekta, dana 3. veljače, oko 0.50 sati, 25-godišnjak je remetio javni red i mir, na način da je iz vatrenog oružja ispalio više hitaca u zrak. Policijski službenici su ubrzo, pronašli 25-godišnjaka, od kojega su oduzeli vatreno oružje (automatsku pušku), zajedno sa spremnikom i pripadajućim streljivom, a koje je neovlašteno posjedovao. Policajci su također utvrdili da je, na istom mjestu, oko 0.20 sati, 30-godišnjak remetio javni red i mir, fizički nasrnuvši na 27-godišnjaka. Pritom nije bilo materijalne štete niti teže ozlijeđenih osoba. Policijski službenici protiv 25-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari, te optužne prijedloge zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i prekršaja iz Zakona o prebivalištu građana, dok protiv 30-godišnjaka podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

 


POLICAJCI ULOVILI VIŠESTRUKOG POČINITELJA PROMETNIH PREKRŠAJA

Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u okviru pojačanog nadzora nad prometom, dana 3. veljače, oko 1.25 sati, na području Općine Oriovac, zaustavili su osobni automobil, kojim je upravljao 27-godišnjak. Pritom je utvrđeno da vozač upravljao vozilom pod utjecajem alkohola, i to s 1.94 promila alkohola u organizmu, pod zabranom (prethodno je nekoliko puta sankcioniran za vožnju u alkoholiziranom stanju). Vozač također kod sebe nije imao osobne dokumente (vozačku dozvolu niti osobnu iskaznicu). Policijski službenici su ga odmah uhitili, zadržali u policiji do otriježnjenja, te ga uz optužni prijedlog zbog počinjenih prometnih prekršaja, doveli pred suca Općinskog suda, koju mu je izrekao   kaznu zatvora od 13 dana. Policajci su potom 27-godišnjaka prepratili i predali u zatvor u Požegi.


TEŠKO OZLIJEĐEN VOZAČ TERETNOG AUTOMOBILA

U petak, 1. veljače, oko 14.30 sati, u blizini Slobodnice, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila, da je do prometne nesreće došlo jer 59-godišnjak, upravljajući teretnim automobilom slavonsko-brodskih registracijskih oznaka , nije prilagodio brzinu kretanja osobinama ceste, uslijed čega je u jednom trenutku došlo do slijetanja vozila s kolnika u odvodni kanal. Vozač nije imao kod sebe važeću vozačku dozvolu, a alkotestom mu je utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 2,26 promila. U ovoj prometnoj nesreći vozač je teško ozlijeđen te mu je liječnička pomoć ukazana u OB „Dr. Josip Benčević“ gdje je zadržan na liječenju. Policija protiv vozača podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.

 

AUTOMOBILOM SE ZABIO U OBITELJSKU KUĆU

U Slavonskom Brodu, također u petak (1. veljače), dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom oko 17.30 sati, koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač. Policija je utvrdila, da je 42-godišnjak, zbog neprilagođene brzine, upravljajući osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom, sletio s kolnika na travnatu površinu, uslijed čega je vozilom udario u zid obiteljske kuće, a zatim i u prometni znak. Alko testom je u vozačevu organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2.1 promila. Obzirom da je postojala opasnost da će 45-godišnjak nastaviti s vožnjom u alkoholiziranom stanju, zadržan je u policiji do otriježnjenja, te policijski službenici protiv njega podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.


U ALKOHOLIZIRANOM STANJU, ZABIO SE AUTOMOBILOM U ZID

Operativno komunikacijski centar Policijske uprave brodsko-posavske, 2. veljače, oko 5.50 sati, zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći u Garčinu. Dolaskom na mjesto događaja, policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, očevidom su utvrdili  da je do prometne nesreće došlo jer 24-godišnji vozač osobnog automobila slavonsko-brodskih registracijskih oznaka nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama ceste, uslijed čega je u jednom trenutku izgubio kontrolu nad upravljačem vozila te sletio s kolnika u odvodni kanal, udario u zemljani most, a zatim i u zid kuće. Lakše ozlijeđenom vozaču je alko testom utvrđena koncentracija alkohola u organizmu od 1,38 promila  te policija protiv njega podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu

POLICAJCI POSEBNO KAŽNJAVALI POČINITELJE TEŽIH PROMETNIH PREKRŠAJA

Policajci su u okviru preventivno represivnih aktivnosti na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 28. siječnja, do 3. veljače, evidentirali 424 prometnih prekršaja. Sankcionirali su 171 vozača zbog nepropisnih brzina (od čega 124 nepropisne brzine u naselju, te 47 nepropisne brzine izvan naselja). Dana 2. veljače, oko 9.44 sati, prometni policajci su na autocesti kod Okučana, ulovili 41-godišnjaka, koji je upravljao BMW-om, njemačkih registracijskih oznaka, krećući se brzinom od 229 km/h. Također 2. veljače, oko 21 sati, zaustavili su osobni automobil, požeških registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak, jureći kroz naselje Bartolovci, nepropisnom brzinom od 134 km/h. Nadalje, policajci su u prometu u vožnji, uhvatili 28 alkoholiziranih vozača. Najveću koncentraciju alkohola u organizmu od 2.36 promila, očitali su u organizmu 59-godišnjaka, koji je upravljao teretnim vozilom (skrivio prometnu nesreću) prije stjecanja prava na upravljanje vozilom.

Utvrđeno je 37 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (36 slučajeva nevezivanja odraslih osoba, te 1 slučaj nepropisnog prijevoza djeteta), te 16 prekršaja korištenja mobitelom, tijekom upravljanja vozilom na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Policijski službenici nastavljaju i dalje sa pojačanim nadzorima u prometu i kažnjavanju počinitelja težih prometnih prekršaja, a sudionike u prometu poziva na oprez i pridržavanje prometnih propisa.


04.02.2019 16:50:17

Facebook Twitter Instagram