Vijesti

POLICAJCI USPJEŠNI U RAZRJEŠENJU KAZNENIH DJELA

 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, prošli vikend, bili su uspješni u razrješenju šest kaznenih djela imovinskog karaktera. Dovršili su kriminalističko istraživanje nad šest osoba na okolnosti počinjenja pet kaznenih djela krađe i jedno kazneno djelo teške krađe.  

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, sumnjiče 50-godišnjaka, da je dana 16. rujna, iz prostora tvrtke sa područja Slavonskog Broda, otuđio table lima, oštetivši tvrtku za iznos oko 11 tisuća kuna.

Nadalje, sumnjiče tri žene u dobi od 25, 30 i 59, da su 17. studenoga, iz dva trgovačka centra u Slavonskom Brodu, otuđile veću količinu odjevnih predmeta (majice, hlače, jakne i dr.), no po izlasku ih je zaustavio zaštitar, pozvavši policiju. Otuđena odjeća će biti vraćeni u trgovine.

Policijski službenici Postaje granične policije Vrpolje, dana 17. studenoga, zatekli su dvije osobe u krađi goriva iz radnih strojeva, u blizini Sredanaca, koje su uočivši policiju pobjegle osobnim automobilom, no policijski službenici su ih ubrzo zaustavili i uhitili. Utvrđeno je da se radi o 35-godišnjaku i 64-godišnjaku, koji su u nekoliko navrata, tijekom studenoga, provalili u rezervoar radnih strojeva i krali gorivo, oštetivši poduzeće sa područja Slavonskog Broda, za nekoliko tisuća kuna.

Policija protiv počinitelja kaznenih djela podnosi kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.


U NASTAVKU POJAČANIH NADZORA NAGLASAK NA BRZINU


U području prometa, na području Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom prošlog tjedna (od 12. do 18. studenoga), u 26 prometnih nesreća poginule su dvije osobe, jedna osoba je teško ozlijeđena, dok su dvije osobe lakše ozlijeđene.

U spomenutom vremenu, policijski službenici su u okviru nadzora prometa sankcionirali 421 prometni prekršaj. Od toga je utvrđeno 202 prekršaja nepropisnih brzina. Najveća brzina od 223 km/h, utvrđena je na autocesti A3, a u naselju (u Slavonskom Brodu, u Svačićevoj ulici), 118 km/h. Utvrđeno je 42 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (38 odrasle osobe, četiri nepropisnog prijevoza djece), te 17 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola. Najveća koncentracija alkohola od 2.64 promila, očitana je u organizmu 48-godišnjeg vozača (Slavonski Brod). Nadalje je utvrđeno, 10 prekršaja pretjecanja i obilaženja, sedam prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, te drugi prekršaji.

Policijski službenici će, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dana 21. studenoga (srijeda), od 11 do 17 sati, provesti preventivno represivnu akciju usmjerenu na nadzor brzine kretanja vozila, ali i druge teške prekršaje u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća.

Policija apelira na sudionike u prometu, da budu savjesni i odgovorni, pridržavaju se prometnih propisa, te tako doprinesu većoj sigurnosti.


19.11.2018 16:07:11

Facebook Twitter Instagram