Vijesti

POLICIJA APELIRA NA OPREZ I POŠTIVANJE PROMETNIH PROPISAU vremenu od 26. studenoga do 2. prosinca, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo se 24 prometnih nesreća, od kojih jedna s poginulim osobama, tri s ozlijeđenim osobama i 20 s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama jedna osoba je poginula dok je šest osoba lakše ozlijeđeno.

Za napomenuti je, u vezi nedavne prometne nesreće s poginulom osobom, da osoba, koja je sjedila na stražnjem sjedalu nije bila vezana zaštitnim sigurnosnim pojasom (smrtno stradala), dok su vozač i suvozačica koristili zaštitne sigurnosne pojaseve (tjelesne ozljede).

Policijski službenici su u nastavku pojačanih nadzora nad prometom (od 26. studenoga do 2. prosinca), utvrdili 427 prometnih prekršaja. Od toga je 194 prekršaja nepropisnih brzina (140 u naselju, 54 izvan naselja). Najvećom brzinom od 117 km/h, jurio je 18-godišnjak u naselju (Trnjani), a izvan naselja (autocesta A3), osobnim automobilom (njemačkih registracijskih oznaka), brzinom od 227 km/h, upravljao je 36-godišnjak (državljanin Srbije).

Utvrđeno je 43 slučaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (41 odrasle osobe, 2 nepropisan prijevoz djece), 23 prekršaja korištenja mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, te 14 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, odnosno opojnih droga (13 alkohol, 1 droge). Najveća koncentracija alkohola od 2.82 promila, očitana je u organizmu 54-godišnjeg vozača (osobnog automobila), na novogradiškom području, koji je isključen iz prometa i zadržan u policiji na otriježnjenju.

 

 

Vezano uz dnevnu informaciju od 30. studenoga i požar u obiteljskoj kući (Slavonski Brod, Bušićeva ulica), završenim očevidom policijskih službenika uz nazočnost inspektora zaštite od požara, utvrđeno je, da je do požara došlo, dana 29. prosinca, iza 23 sata, uslijed odbačenog opuška cigarete i zapaljenja papira, koji se nalazio u blizini kante za smeće. Požar se proširio na prostoriju te je u cijelosti izgorio namještaj u spomenutoj prostoriji obiteljske kuće. Pritom je 53-godišnjak ozlijeđen, kojemu je liječnička pomoć ukazana u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje je zadržan na liječenju. Policijski službenici o događaju podnose izvješće mjerodavnom Općinskom državnom odvjetništvu.


 


 

03.12.2018 15:47:56

Facebook Twitter Instagram