Vijesti

Policija izvijestila o stanju za vikend te o akcijama za Martinje

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, otkrili su počinitelje kaznenog djela oštećenja tuđe stvari. Radi se o kaznenom djelu, koje je počinjeno 25./26. lipnja 2020. godine, u 1.10 sati, na dječjem igralištu, u blizini Gradske uprave (Tvrđava, Vukovarska ulica), u Slavonskom Brodu. Policijski službenici su operativnim radom na terenu, došli do saznanja o mogućim počiniteljima u dobi od 18 i 17, koje su pronašli, te nad njima proveli kriminalističko istraživanje. Pritom je potvrđeno, da su osumnjičeni, navedenog dana oštetili i zapalili drvene i plastične dijelove ljuljački, ljestava i tobogana na dječjem igralištu, pričinivši štetu od više desetaka tisuća kuna. Policijski službenici dostavljaju posebno izvješće protiv 18-godišnjaka i 17-godišnjaka  Općinskom državnom odvjetništvu za mladež u Slavonskom Brodu kao dopune kaznenim prijavama, te izvješće Centru za socijalnu skrb u Slavonskom Brodu. 

NARUŠAVANJE JAVNOG REDA I MIRA

Na području Slavonskog Broda i Nove Gradiške, policijski službenici su tijekom vikenda, postupali u tri slučaja zbog narušavanja javnog reda i mira. Prvi slučaj se dogodio 6. studenoga, u 16.30, na novogradiškom području, kada je 46-godišnjak (pod utjecajem alkohola, s 1,43 promila), vikom, galamom i glasnom glazbom narušavao javni red i mir. U drugom slučaju, dana 7. studenoga, u 13.10 sati, 72-godišnjak (s 0,68 promila alkohola u organizmu) je na graničnom prijelazu Slavonski Brod, vikao i galamio, te vrijeđao riječima i omalovažavao policijske službenike. U trećem slučaju policijski službenici su postupali (7. studenoga, oko 14 sati), na prostoru željezničkog kolodvora, u Slavonskom Brodu, gdje su 36-godišnjak, 38-godišnjak, 49-godišnjak i 63-godišnjak na javnom mjestu konzumirali alkoholna pića. Protiv svih počinitelja prekršaja policijski službenici su podnijeli prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

U PROMETNOJ NESREĆI TEŠKO OZLIJEĐEN MOTOCIKLIST

U Gornjim Andrijevcima, dana 7. studenoga, u 16.35 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je 40-godišnji motociklista teško ozlijeđen. Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 40-godišnjak, upravljajući motociklom bez položenog vozačkog ispita, zbog neprilagođene brzine u zavoju izgubio nadzor nad upravljačem motocikla. Potom je pao i u klizanju udario u metalnu odbojnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći 40-godišnjak je teško ozlijeđen, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan na daljnjem liječenju u bolnici u Slavonskom Brodu. Policijski službenici protiv vozača motocikla podnose optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. 

POLICIJSKI SLUŽBENICI NASTAVLJAJU S NADZORIMA PROMETA 

Na prometnicama Policijske uprave brodsko-posavske, od 2. do 8. studenoga,  dogodilo se 15 prometnih nesreća, od kojih pet s ozlijeđenim osobama u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, dok su četiri osobe lakše ozlijeđene, te 10 prometnih nesreća s materijalnom štetom. 

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske u navedenom vremenu, utvrdili su 411 prometnih prekršaja. Od toga 169 prekršaja nepropisnih brzina, 68 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 23 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 7 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (pretjecanje i obilaženje 21, bez položenog vozačkog ispita 6, obveze vozača prema pješacima 5 i dr.). 

Policijski službenici su već započeli sa pojačanim nadzorima za Martinje, te je tijekom vikenda (6.-8. studenoga), u pojačanim nadzorima, utvrđeno 168 prometnih prekršaja (brzina 69, pojas 19, alkohol 16, prije stjecanja prava na upravljanje 3, mobitel 3, zabrana upravljanja 2, neregistrirano vozilo 2, i dr.). 

Kažnjeni za teže prometne prekršaje

Zbog vožnje nepropisnom brzinom od 234 km/h, prometni policajci su na autocesti A3 (8. studenoga, u 10.55 sati) kaznili 40-godišnjeg vozača osobnog automobila, dok su u Opricavcima (6. studenoga, u 11.30 sati), sankcionirali 20-godišnjaka, koji je upravljao osobnim automobilom, krećući se brzinom od 137 km/h kroz naselje. Najveća koncentracija alkohola od 2,45 promila očitana je (prošli tjedan) u organizmu 61-godišnjeg vozača osobnog automobila (njemačkih registracijskih oznaka), koji je odmah isključen iz prometa, zadržan u policiji na otriježnjenju, te je protiv njega podnesen optužni prijedlog Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.  

Policijski službenici nastavljaju i dalje nadzirati promet do samog Martinja, a pozornost će biti usmjerena na alkoholizirane vozače. Između ostaloga, policijski službenici će usmjeriti aktivnosti na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja iz skupine tzv „četiri glavne ubojice u prometu“, recidiviste, te druge prometne prekršaje.  

Policija apelira na vozače u prometu da budu savjesni i odgovorni, te se pridržavaju prometnih pravila. 

foto: https://theconversation.com/
09.11.2020 14:31:25

Facebook Twitter Instagram