Vijesti

Policija kažnjavala prekrištelje a darivala one koji poštuju propise

Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer (13. srpnja), proveli su trosatnu akciju u prometu pod nazivom „Pojas i mobitel“. 

Nekorištenje zaštitnog sigurnosnog pojasa i korištenje mobitela na nepropisan način za vrijeme vožnje, dva su prekršaja iz kategorije „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, pojas i mobitel). Upravo ovi prekršaji u prometu su najbrojniji i najčešći uzročnici prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometnim nesrećama. Unatoč apelima, upozorenjima i izvješćima policije o posljedicama prometnih nesreća u kojima su sudionici zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa ili korištenja mobitela tijekom vožnje, zadobili teške tjelesne ozljede ili smrtno stradali prilikom ispadanja iz automobila, policijski službenici i dalje u prometu zatiču vozače i putnike koji čine upravo ove prometne prekršaje. 

U jučerašnjoj trosatnoj akciji nadzora prometa, policijski službenici su u Novoj Gradiški, utvrdili ukupno 7 prekršaja, od kojih 5 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj upravljanja motornim vozilom prije stjecanja prava na upravljanje i jedan prekršaj upravljanja pod zabranom. Protiv prekršitelja su podnesene odgovarajuće prekršajne prijave, a vozačima i putnicima koji su poštivali odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama, policijski službenici su darivali poklone (majice i sl.) predviđene Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa. 

Policijski službenici nastavljaju i dalje sa preventivno represivnim aktivnostima u prometu u cilju smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja osoba u istima. 


14.07.2021 12:34:36

Facebook Twitter Instagram