Vijesti

POLICIJA KOD DEVETNAESTOGODIŠNJAKA PRONAŠLA KOKAIN

 Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske i dalje su aktivni u suzbijanju zlouporabe droga. U petak (7. lipnja), oko 23.30 sati, policijski službenici u Slavonskom Brodu, u ulici Matije Gupca, kod 19-godišnjaka pronašli su i oduzeli 1,1 gram opojne droge kokain. U subotu, (8. lipnja) u Slavonskom Brodu, oko 22.40 sati, policajci su kod 20-godišnjaka pronašli i oduzeli paketić s 5,3 grama opojne droge marihuane. Policijski službenici protiv 19-godišnjaka i 20-godišnjaka podnose prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

 
 
U ŠUMI PRONAŠAO MINOBACAČKU GRANATU
 
U petak (7.lipnja), oko 10 sati, kod Starog Slatinika,  66-godišnjak je u šumi pronašao ubojito sredstvo nakon čega je pozvao policiju. Odmah nakon dojave, na mjesto događaja je izašao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave brodsko-posavske, koji je nakon što je utvrdio da se radi o minobacačkoj mini 60 mm, ubojito sredstvo preuzeo na siguran način. 
 
 
U subotu, (8.lipnja) oko 17 sati, 74-godišnjak je policijskom službeniku za protueksplozijsku zaštitu dragovoljno predao pušku M-48 i 400 komada streljiva call. 7,9 mm, a koje je pronašao prilikom čišćenja i održavanja njive. Još jednom napominjemo da građani mogu vremenski neograničeno, dragovoljno predati oružje, minsko-eksplozivna sredstva i streljivo bez straha od sankcija, a u slučaju pronalaska ubojitih sredstava da ih ne diraju, već da odmah nazovu policiju na broj 192.
 
UHVAĆENI I KAŽNJENI ALKOHOLIZIRANI VOZAČI
Dana 7. lipnja, oko 18 sati, policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, kontrolirajući promet u Novoj Gradišci, za upravljačem vozila su uhvatili alkoholiziranog 36-godišnjaka kojem su policajci alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,4 promila te da vozilom upravlja dok je na snazi izrečena mu zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije. 
 
Isti dan, oko 22.15 sati, policijski službenici Policijske postaje Okučani, u Gornjim Bogićevcima su zaustavili osobni automobil kojim je upravljao nesavjesni 49-godišnji vozač, a kojem su policajci alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2.5 promila te da vozilom upravlja bez važeće vozačke dozvole. 
 
Policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod, u subotu, (8. lipnja) u Slavonskom Brodu, oko 23.30 sati, zaustavili su osobni automobil kojim je upravljao 51-godišnjak, a kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,1 promila. Policajci su također utvrdili da 51-godišnjak upravlja osobnim automobilom za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom B kategorije. 
 
Policijski službenici Policijske postaje Nova Gradiška, jučer (9.lipnja), nadzirući promet u Novoj Gradiški, oko 3.30 sati, zaustavili su 25-godišnjeg vozača osobnog automobila kojem su alko-testom utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 1,7 promila, a koji je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. 
 
 
Svi alkoholizirani vozači su odmah isključeni iz prometa i zadržani u policijskim postajama do otriježnjenja, a policajci protiv vozača podnose odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
TEŠKO OZLIJEĐEN U PROMETNOJ NESREĆI U SIBINJU
U Sibinju, u petak, (7.lipnja) oko 19 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško ozlijeđena. Policija je očevidom utvrdila da je do prometne nesreće došlo na način da je 68-godišnjak, upravljajući osobnim automobilom njemačkih registarskih oznaka, krećući se ulicom Sibinjskih žrtava iz smjera zapada u smjeru istoka, u jednom trenutku skretao u lijevo, ne propustivši iz suprotnog smjera osobni automobil slavonsko-brodskih registarskih oznaka, kojim je upravljao 40-godišnjak, uslijed čega je došlo do udara osobnog automobila 68-godišnjaka u osobni automobil 40-godišnjaka koji je izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio u odvodni kanal. U ovoj prometnoj nesreći je 40-godišnji vozač teško ozlijeđen i nakon ukazane liječničke pomoći na mjestu događaja prevezen i zadržan u bolnici, u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Policija je 68-godišnjeg vozača uhitila i protiv njega podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. Također, policajci su alko-testom utvrdili da su oba vozača osobnim automobilima upravljali pod utjecajem alkohola.
 
TEŠKO OZLIJEĐEN PRI UDARU VOZILOM U STABLO
U subotu (8.lipnja), oko 18.30 sati, u Starom Petrovom Selu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Policija je očevidom utvrdila da je 45-godišnjak upravljao osobnim automobilom novogradiških registarskih oznaka dok se iza njega u istom smjeru kretao osobni automobil požeških registarskih oznaka, a kojim je upravljao 30-godišnjak. U jednom trenutku je 45-godišnjak počeo skretati u lijevo dok ga je istovremeno pretjecao 30-godišnjak uslijed čega je udario u osobni automobil 45-godišnjaka koji je od siline udara sletio na travnatu površinu i udario u stablo, a 30-godišnjak je udario u drveni stup te sletio u odvodni kanal. U prometnoj nesreći je 45-godišnjak teško ozlijeđen, a policija protiv oba vozača podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.   
 
PREKRŠAJNE PRIJAVE ZBOG REMEĆENJA JAVNOG REDA I MIRA
Tijekom vikenda u Slavonskom Brodu i Novog Gradiški policijski službenici su sedam puta intervenirali, povodom remećenja javnog reda i mira. U nedjelju (9.lipnja), oko 00.40 sati, javni red i mir narušavali su 20-godišnjak i 24-godišnjak koji su prvo verbalno, a zatim i fizički ispred ugostiteljskog objekta u Novoj Gradiški napali 18-godišnjaka. Također u nedjelju, oko 5.15 sati, u Novoj Gradiški, na ulici su tučnjavom javni red i mir narušavali alkoholizirani 19-godišnjak, 40-godišnjak, 24-godišnjak i 20-godišnjak. Isti dan, u Godinjaku, oko 17.50 sati, javni red i mir svađom i tučnjavom remetili su 49-godišnjak i 25-godišnjak na način da je 49-godišnjak prvo verbalno, a zatim i fizički napao 23-godišnjakinju, a zatim je 25-godišnjak fizički napao 49-godišnjaka. Policija protiv svih prekršitelja podnosi odgovarajuće prekršajne prijave Općinskom sudu u Slavonskom Brodu.
 
POLICIJA SVOJIM AKCIJAMA ŽELI SPRIJEČITI PREKRŠITELJE ZAKONA DA UGROŽAVAJU SAVJESNE SUDIONIKE U PROMETU
 
Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nadzirući promet, prošli tjedan (od 3. do 9. lipnja), utvrdili su 428 prometnih prekršaja. I dalje su najčešći, upravo oni prometni prekršaji (brzina, alkohol, pojas i mobitel), koji su ujedno i uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu. Utvrđeno je 175 prekršaja nepropisnih brzina, od čega 100 nepropisnih brzina u naselju, te 75 izvan naselja. Najveća nepropisna brzina, kojom je na autocesti A3, osobnim automobilom, njemačkih registarskih oznaka, jurio 43-godišnji državljanin Kosova iznosila je 218 km/h (utvrđeno 4. lipnja, oko 23 sata), a kroz naselje, u Trnjanima, 24-godišnjak je jurio osobnim automobilom đakovačkih registarskih oznaka, brzinom od 122 km/h (utvrđeno 3. lipnja, oko 21.30 sati). U 81 slučaj, vozači i osobe u vozilima nisu bile vezane zaštitnim sigurnosnim pojasom. Tijekom nadzora, policijski službenici su kaznili 27 alkoholiziranih vozača od toga je 6 vozača imalo koncentraciju alkohola u organizmu veću od 1,5 promila, a najveća koncentracija alkohola u organizmu alko-testom je utvrđena 3. lipnja, oko 15.30 sati, na autocesti A3, kod Lužana, 45-godišnjaku koja je iznosila 2,6 promila. 
 
Policijska uprava brodsko-posavska će intenzivno provoditi preventivno-represivne akcije, koristeći svu raspoloživu opremu i uređaje za nadzor cestovnog prometa, čime žele utjecati na svijest nesavjesnih vozača i takvim akcijama spriječiti recidiviste tj. ponavljače najtežih prometnih prekršaja da ugrožavaju sigurnost drugih sudionika u prometu na prometnicama koje nadziru policajci Policijske uprave brodsko-posavske.
#  #  #
 

Facebook Twitter Instagram