Vijesti

POLICIJA KONTINUIRANO NADZIRE PROMET!

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 30-godišnjakom na okolnosti počinjenja imovinskih kaznenih djela. Policija sumnjiči 30-godišnjaka da je 13./14. siječnja, u noćnim satima, provalio u obiteljsku kuću na području Općine Sibinj i iz unutrašnjosti ukrao novčanik sa više tisuća kuna, te drugim osobnim predmetima. Također se sumnjiči da je, dana 25. siječnja, oko 18.15 sati, iz trgovine, u Štrosmajeovoj, u Slavonskom Brodu, ukrao nekoliko parfema. Policijski službenici protiv 30-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela teška krađa i kaznenog djela krađa.

Dana 26. siječnja, oko 20.45 sati, u Slavonskom Brodu, u naselju Andrije Hebrang, dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je prouzrokovao alkoholizirani vozač. Do prometne nesreće je došlo kada je 43-godišnjak upravljajući osobnim automobilom, prilikom skretanja ulijevo udario vozilom u parkirano vozilo, te se potom odvezao ne razmijenivši podatke o sebi i vozilu sa vozačem vozila koje je oštetio u prometnoj nesreći. Policijski službenici su ubrzo pronašli traženo vozilo i 43-godišnjaka, zaustavivši ga u Gupčevoj ulici. Alkotestom je u njegovom organizmu očitana koncentracija alkohola u iznosu od 2.31 promila, te je alkoholiziran vozač zadržan u policiji do otriježnjenja. Policijski službenici protiv 43-godišnjaka podnose prekršajne prijave Prekršajnom sudu u Slavonskom Brodu zbog počinjenih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 22. do 28. siječnja, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu, te su pritom evidentirali 510 prometnih prekršaja. Od toga je evidentirano 279 prekršaja nepropisnih brzina, 58 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa (51 prednje sjedalo, 7 stražnje sjedalo). Utvrđeno je 37 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, te 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitelom tijekom vožnje, te su također utvrđeni i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje (10), tehnička neispravnost (4) i sl.).

 

U provedenoj preventivno represivnoj akciji za vikend, od 26. do 28. siječnja, evidentiran je 251 prekršaj, od kojih 144 prekršaja nepropisnih brzina, 26 prekršaja ne korištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 22 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 6 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje, te su sudionici u prometu sankcionirani i za druge prometne prekršaje. U ovim aktivnostima najveća koncentracija alkohola očitana u organizmu vozača iznosila je 2.31 promila. Najveća nepropisna brzina utvrđena izvan naselja (na autocesti A3) iznosila je 199 km/h, a u naselju (Slavonski Brod) 145 km/h.

Policijski službenici nastavljaju sa pojačanim aktivnostima nadzora prometa. Promet će nadzirati uglavnom u dane vikenda, te noću, s naglaskom na teže prometne prekršaje (tzv. “četiri ubojice“ u prometu), brzine, alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, te nepropisno korištenje mobitela tijekom vožnje, no i druge prometne prekršaje. Pritom će policijski službenici u ove aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika, kao i raspoloživu tehniku (alkoteste, uređaje za nadzor brzine, testere za droge i dr.). Policija poziva sudionike u prometu na oprez, odgovorno ponašanje u prometu, te poštivanje prometnih propisa.

 

Facebook Twitter Instagram